2013 lider mot....

...sitt slut.
GOTT NYTT ÅR samtliga.
Idag får ni dagen i bilder!


Skalmodal levererar som vanligt!

Fenja och Mattias...

...nosade ripa på fjället, medans jag, Marianne och Bosse körde skoter. Självklart var ju sjuklingen Roxi med, hon fick åka bak i pulkan. :)








Skalvattnet, lika fint vinter som sommar! :)

Skalmodal!

Lugnet....och fjällluft. Kan aldrig bli fel. Idag har de sparkas med Fenja över milen och promenerat med Roxi bara två kilometer. :) Roxis klo verkar bli bättre och det känns bra.





Julaftonen...

...är nu över och jag ska nu sova för att orka med juldagen. Jobb imorrn på dagen för att sen bort på middag! :)


Hoppas alla har en fantastisk god jul!

Dagen före Tomte dagen!

Idag har det jobbats mellan 8-17. På lunch kom vi på att skinkan inte hade tagits upp ur vattenbadet så upp med den och in i ugn. Nu står den lugnt i ugnen och nu ska vi göra mat tills nästa vecka. :) Haha mycket nu! Men har man minne som en guldfisk så har man.
Jag ska inte klaga på utsikten från jobbet idag, vilken otroligt vacker himmel! :)


Imorrn fick man va ledig men jobbar Ons-Fre. Vilket inte gör nå alls eftersom kg är lång ledig sen, eller från den 27:e till den 2:a. :) Då blir de fjälls för hela slanten!

Torsdag!

Jobbar kväll idag och imorrn, så då måste man passa på att motionera Fenja medans sambon har lunch. :) Blev en sparktur på lite mer än 7km så nu ligger hon lugnt och vilar. :)


Roxis bandage ska av ikväll och sen ska hon få gå med stödstrumpa. På Tisdag ska allt bort och förhoppningsvis går de bra så hon kan få följa med på en längre promme. :)

Att jag inte klarade...

....av att se när man tar bort en klo var något nytt.
Vi for i eftermiddag till Hammerdal och tog bort klon på Roxi så en ny kan växa fram. Under tiden när den togs bort började jag känna blodsockret sjunka och hur illa måendet kom. Fick gå ut en sväng och dricka vatten. Spännande eftermiddag!


Men nu är vi hemma och har lugnat ner oss både jag och Roxi. Mat har vi med fått så förhoppningsvis är vi pigga och krya under morgondagen.

Men jag kan gott rekommendera Hammerdals vetrinär!

Söndag...

...och tredje advent!
Idag för vi förbi hos mor och far och hämtade upp lite sårvätska och tubsocka. Så nu är Roxi bandagerad. Nu ska vi bara fundera ut hur vi ska göra en sko, så hon kan hänga med och gå om nån dag. :)


Å som traditionen är så blev det färsk juice imorse! :) En rackarns bra tradition jag skapat!

Glad tredje advent allesammans! Bara två veckor till lite längre ledighet och fjälls!

Ledig!

Vi började dagen med go frulle och nypressad juice såklart!
Ut i skogen för att motionera hundar, samt kanske skjuta en fågel.


Inte de bästa vädret och efter cirka fem minuter så blöder Roxi från tassen, går en bit till men avbryter och Mattias går tillbaka till bilen medans jag går till vändplan med Fenja så hon få springa lite. Roxi har brutit av klon, men mår bra, haltar ej, blödde dock sjukt mycket. Så imorrn ska vi ut å gå långpromme! :)

Väl hemma börjar jag baka och tvätta. Varje år gör jag de fulaste lussebullarna. Jag lär mig aldrig att dom blir större i ugn så gör dom små, nä jag gör dom stora och då blir dom ful. Huvudsaken är väl att dom är god, ska provsmaka dom strax med lite glögg. :)



Lat Lasagne...

...är så otroligt gott. Har ni inte lagat den, så prova mer än gärna. :)


Tydligen är de en storm påväg så får hoppas att strömmen finns imorrn, samt att träden står upp. :)

Sparktur...

...nummer två med hundar och det gick bra. :) Tror Fenja tycker det är super skoj för hon springer som aldrig förr. :) Mycket kul att se!

Första sockan är gjord och den andra ska snart hälen påbörjas på. Så snart kan farbror få sina nya varma sköna tjockisar.


Måste ta tag i lussekatt baket, är ju för tusan Lucia på fredag! Kanske kan slänga ihop några till helgen. :)

Andra advent....

....och ljus nummer två är tänt. Till det kan man lösa en uppgift som mamma Anita och pappa Kjell fick göra till mig när jag gick lågstadiet. :)


Ledig dag imorrn, får hoppas de inte blir allt för kallt så man kan gå ut med vovvar en sväng. :)

Hälen på sockan...

....är snart klar, eller imorrn troligen. Sen är de bara resten kvar. :)


Vill bara tillägga, Ebbot, vilken underbart härlig människa!

En stor ELOGE....

...till MIO i Vilhelmina. Ringde idag och skulle komma med nå reservdelar till soffan som tappat tre fjädrar. Inte trodde då jag att vi skulle få en helt ny del. Riktigt bra gjort MIO! :) Så nu kanske man våga köpa en säng därifrån med. hihi

Har även hunnit med en sväng på Wiiks, en upplevelse varje gång. Så nu ska de stickas tjocksockor till farbror som tydligen behövde ett par. :) Vad gör man inte för släkta!


Tänkte även träna idag, men de slutade med huvudvärk nu på eftermiddagen så träning får de bli en annan dag.

Onsdag!

Ibland tycker jag att dom kan sanda endast på en sida på trottoaren. Så vi som vill sparka till jobb kan få göra det. :)
Så imorse trodde jag på sparken, men slutade med att jag gick hem på lunch. :)


Ledig dag imorrn, så då ska skinkan gnidas in, samt påbörjas ett par raggisar åt farbror. :)

Första Advent

Idag har vi gjort advent, samt vart ut på promme i finvädret.





RSS 2.0