Årets första skörd!

Inte blir de många gubbar här inte!



Det går framåt...

...och promenera med båda hundarna. Har just nu två koppel men när valp växt på sig så blir de ett koppel med dubbel spänning. :) Går mycket bra ändå eftersom Roxi inte drar lika mycket som hon gjort, gäller att lära bort det där. Så snart kan dom gå fot med. Haha.



Första jobbdagen/kvällen...

...efter 3 veckors semester går som en dans.
Känns som om jag var på jobbet i fredags och enbart har haft helg. Känns helt bra med andra ord.
Men tänk nu är det ju föhoppningsvis mindre än 52 veckor tills nästa semester. Underbart!
 
Men nu får man börja längta till helgerna och lediga tiden då, vi börjar med att se fram emot helgen 16-18 Augusti då det förmodlingen blir fjället och svampplockning. :) Hoppas hoppas hoppas det finns svamp bara.
 

Nästan två timmars...

..bad blev de idag med Familjen Lertorp. Samtliga badade! :) Var riktigt längesedan jag låg i vattnet så länge. Men skönt var de förutom på slutet då jag börja frysa.....haha.

Mitt stick projekt va jag tvungen att riva upp idag för att börja om. Så går de när man inte läser ordentligt. :) Men nu är jag igång igen!



Mullrar för...

...fulla muggar runt om här hemma. Men inte direkt ovanför. Får se om de bli nån skur eller om de blir sm igår att vi inte fick nå. :)
Idag tog vore oss till Östra Tallvattensjön, tanken var att bada i Avaträsk, men där va folk så vi åkte på annat ställe istället. Skönare att kunna släppa hundarna fri. Roxi hoppade glatt i vattnet men Fenja va inte lika sugen. :) Mattias hoppade även han i, så då kan man ju inte vara sämre.....så jag hoppa i jag med. Var riktigt varmt i vattnet. :)


Projekt "sticka sjal" har påbörjats! Imorrn är de söndag och sista lediga dagen innan jobb på måndag. Har lite jag borde göra, tex att fixa punkan på cykeldäcket. Får se om lusten att fixa de infaller imorrn. :)

Hjortron...

....det för jag ut på idag. Dumt eftersom de va så hett. Hittade inte så mycket utan va mest bilkörning. Nästa bärplockning blir blåbär, kanske nästa helg. :)


Vi tog oss även till Avaträsk för att bada vovvar men de såg ju så skönt ut så vi hoppa i vi med. Så då har jag badat två gånger i år. Härligt för de är nått jag gör för sällan. Bada ute! :)

Blir inte mycket....

....gjort dessa varma underbara dagar. Men de gör inget för jag njuter för fulla muggar ändå.
Blev middag ute ikväll, pitabröd och kebab. Så underbart varmt uppe på toppen av kalhygget. Vet inte exakt vart vi åt. Men maten smakar betydligt godare ute i de fria, det är nått som är säkert.



Första doppet...

...för i år är avklarat. Kanske även de sista, men de får vi.


Hann även med en promme runt sjön och målning av stegen. Ska måla mer på den imorrn. :)
Sen blev de Lerduveskytte med grabbs, dock va jag inte i mina fulla bruk och blev arg i början så gick därifrån. Måste erkänna nu såhär i efterhand att jag blev lite frustrerad på att inte veta exakt vad jag gjorde fel. Men efter att ha lugnat ner sig och blivit nästan i sina fulla bruk så gicke bättre och avslutade med 4/5 träffar. Må nästa gång gå bra. :)



Skogens guld...

...for vi ut på jakt efter idag. Blev ju några liter iaf och de är vi nöjd med. :) Kan hända att de blir ännu en tur senare i veckan.



Salivet bara rann...

.....på Fenja idag. Tydligen har vi nått på baksidan som hon gillar att äta men som gör hon dålig. Idag innan mat börja hon spy och fick diarré (egentligen såg de ut som hon kissa från fel ställe). Hon blev så klen och svag och vägrade äta och dricka. Vi ringde vett och under tiden Mattias prata med han så blev hon lite bättre, började dricka och äta lite och sen blev de bättre och bättre. Fick även lite kol tabletter i sig och nu efter sömn så verka hon va återställd, lite obalans vid snabba rörelser, men imorrn då är hon på G igen. :)
Kan hon inte lära sig att vissa saker ska inte ätas!

Nu ska vi införskaffa oss ett "hundapotek" så vi är förberedd nästa gång något händer. :)

Efter många veckor...

.....är nu första armbandet klart efter garvningen av fiskskinnet. Blev ju inte allt för tokigt. Saknas endast en knapp av renhorn sen är den totalt klart! :)


Fick även mer fisk idag av Christer så nu ska de garvas under morgondagen. I alla fall två fiskar. Får vi se om de misstag jag gjorde på förra kanske kan göras bättre denna gång. :)

Efter regn...

...blev de Lerduveskytte. :)
Första gången jag sköt hagel, men måste tränas eftersom jägarexamen är på G. Ska även se om jag kan ladda ner en annan av böckerna och läsa den en gång till så jag sen kan skriva upp. Skjutningen måste jag öva på....men ju mer man övar desto bättre går det. Kan ju inta va grym första gången för då hade jag tagit Lerduveskyttet till en annan nivå, typ SM och sen VM och OS såklart. :) Haha.
Väl hemma igen känner man sig lite öm i armen men de gå ju över. Nu hoppas jag på mer skytte till veckan, måste passa på medans man är ledig.



Onsdag!

Sådär då har vi kommit till onsdag och idag blev det en tur på över 5km och de va gött. Härligt med prommar även om man är ledig. :)
Denna lilla fågel såg jag och Roxi och den va blixt stilla. Tur va väl det för då fick jag ta ett kort.

Imorse va de även finväder, strålande sol och vindstilla, då passade jag och Fenja på att sitta och sola. Underbart! :)




Skalvattnet....

...var målet idag och dit kom vi. :)
Rackarns så fint de är, fler turer dit kommer de att bli känner jag. För nu kan jag finna vägen själv. :)

Lite mindre vind kan man önska men myggfritt var de då i alla fall. :)


Boken är nu...

...utläst, vet inte om jag är redo för ett prov ännu. Ska kolla runt på Internet för att se om man kan hitta massa frågor. :)
Igår målade jag hela dagen, var alltså uppehåll. Idag ha jag läst och läst men även en promme på endast 4km i regn med regnkläder på och stövlar. Inte fy ska det inte!

Imorrn ska de va bättre väder, kanske rent av lite sol. Då kanske de blir en tur upp på Skalvattnet som jag måste göra innan man kan återvända till bebyggelsen. :)



Regn ute...

...plugg inne!



Jag blev impornert...

...av mig själv idag som drog ut på en löp/gå tur och sprang den mesta delen. :) Sen gick jag och Roxi ner till älven och plocka sten medans svärmor sytade valpen. :)


Ännu en underbar dag till fjälls!

Roxi och jag...

...tog oss en tur till gränsen idag med. Skönt att få promenera även fast man ha semester och är bortrest! :)


Fick även på mig röjsågen idag, härligt att få kroppsarbeta, för de va inte igår. :) Jag gillar ju sånt, tro de eller ej.
Mina snyggingar får även dom va med på en bild idag!



Onsdag!

Jag och hundarna mot världen! :)


Har även hunnit med en promme med Roxi till kiosken och tillbaks. :)

Semestern börjar...

...bra. Regn igår när vi kom fram till Skaalma. :) Men är man ledig så är man.


Sen idag efter frukost så tog jag och Roxi en tur till gränsen och tillbaka. Vi både sprang och gick. Skönt, får inte lata ner sig bara för att man är ledig.


Har även hunne med med lite sollapning och mys med valp, tog oss en eftermiddagslur. :) Så nu är jag redo för kvällen.

packat...

...och vart ut till bondens drängs sommarvikarie. :) Lite lyx att drängen kan ta semester. haha.


Imorrn blir de spruta för Fenja och sen fjället. :) Härligt!

Det gäller att ligga i.....

....första lediga dagen så man kan ta de lugnt resterande dagar.
Har hunnit med att baka bröd, gjort en sparrisfritata och rabarbersaft.

Har även tvättat och ska snart dammsuga tror jag bestämt. :) Skulle kanske ta och klippa gräset med, men hundarna är så trött så får vila själv ett tag. Klippa kan jag göra imorrn. Har ju vart på äventyr med dom så Fenja har knappt vilat nå idag, så hon är riktigt trött nu. :)
Ikväll blir de även efterrätt, pannacotta med rabarberkompott. :) Ibland ligger man i. Haha
Bra första lediga dag!

Paltkokning....

.....har jag spenderat mig åt nu under morgonen. Så nu är de bara å värma upp dom till middag. :)


Sista kvällen av jobb. Sen ska jag sluta tjata om semester. :)

Det närmar sig...

...med semestern. Bara en kväll kvar. Känns otroligt skönt, även fast jag oroar mig eftersom det är lite kvar på jobbet som måste göras som nästan endast jag kan. Men jag får lita på mina kollegor och får kolla av mailet lite nu och då om dom har frågor. :)
Såhär kommer inte jag se ut på min semester eftersom större delen kommer spenderas i fjället. Fy rackarns va mycket friskluft jag kommer få. Men va skönt för båda hundarna. :)
 
 

Nu är det endast......

.....två kvällar kvar innan semester. Rackarns va härligt, sen om tre veckor får man vänta till nästa år innan lediga veckor. ;)
Idag va de så lugnt på jobbet att ja råka lägga en beställning på lite skinn, hålgörare, plåtsax m.m

Sovmorgon imorrn! Underbart!

Hela 6 km....

.....börjar jag med nu när jag ska försöka mig på 150 km på en månad. Var riktigt skönt att ta sig en rask promenad sådär i solen, för sen när jag kom hem så kom de lite regn. ;)
Får se om man kan ta sig en tur imorrn med, beror ju mycket på va herrn i huset gör på kvällarna. 
Tillslut vill jag bara säga FYRA dygn kvar till semester. Hahahahahahha

RSS 2.0