Det snöar....

...ute.....känns väldigt märkligt efter allt töväder som vart. Men lite snö glädjer jag mig åt för då kommer den snö som finns kvar stanna till påsk :)
Nu snart är jag och Roxi påväg upp mot fjälls och Borga. Hade tänkt att ha det lite mysigt med min familj nu innan påsk, eftersom varken jag eller bror ska fira påsk uppe i Borga.
Mattias lämnar vi hemma då han ska dra fram ved eller något sådant imorrn! :) Haha får han semester från jag och hunden, kan vara skönt. :)
Å tekakorna tar jag med mig för att se om dom är lika goda imorrn, var det ett vinnande koncept? Eller var dom bara goda direkt när man bakat dom? Det är frågan.....men nu ska inte jag sitta här och uggla för nu måste jag packa med det sista innan jag blir upphämtad.
MOT FJÄLLS!!!!

Nybakade tekakor...

....till frukost är lite lyx :)
Super goda va dom. Jag är nästan lite stolt över mig själv att kliva upp så tidigt och baka. Haha.
Och som vi alla vet, det sitter inte på utsidan hur dom ser ut, utan hur goda dom var :) Haha! För fina är dom inte, inte sådär runda som när man köper tekakor! Men nu ska dom avnjutas tillsammans med en tekopp, sen blir det dags för morgonpromenad! :)

Vad är detta?

Här går det inte att vara anonym. Rackarns!
Imorrn bär det av till fjälls, gud så skönt det ska bli, bara softa i borga och sola om solen vill visa sig lite på lördagen :) Blir nog några promenader med hunden med! Å sen jobb två dagar till veckan å sen fjället igen fast Skalmodalen. Alltså detta kommer bli hur underbart som helst! :)
Får ej glömma stickningen!
Trevlig Torsdag!

2012 första...

....cykel premiär är avklarad! :)
Vägen är bar så får låna Mattias cykel medans min egna väntar på en sadel. 
Skönt att det går lite snabbare från och till jobbet, plus hem till lunchen!

Sängen.....

....lockar just nu.
Ögonen är trötta och jag tror att min hjärna sover redan.
Men en halvtimme kvar på jobbet och sen får man hopp i sänga.
Ska dock upp snart igen känns det som, men får gå å lägga mig tidigt imorrn kväll! :) Hahah!

Jag såg....

....solen i morse.
Men det verkar som att den ville gömma sig bakom molnen ändå. Var rätt skönt att promenera när solen sken. Men efter stoppet hos mor och far så var den borta! Men det gör inget, får sola på balkongen en annan dag :)
En kväll kvar på jobbet sen blir det en lång dag imorrn på Ica. Phu, hoppas att man kan somna fort inatt när man kommer hem. Nu blir det ägg och sill. Mumms!

Lördag...

...och jag är inte de minsta sugen på att jobba om jag ska vara helt ärlig. Men det har nog med vädret att göra, jag skyller allt på vädret! :) Haha.
Det är 8 plus och droppar från taken. Det är inte OK. Låt det blir Påsk först.
Nästa helg är jag ledig i alla fall och då blire till att dra en sväng till borga, fick höra att bror med skulle upp så då får man träffa han med. Jipppi!
Men nu ska jag återgå till jobbet!

Fredag.....

....och här sitter jag! :)
Ledig idag, min enda helt lediga dag denna vecka, jobbar nämligen i helgen.
Har hunnit med att städa idag! Jag tycker inte om att städa, men jag gillar resultatet som blir när det är klart. Dock tappar hunden hår + att efter en promme ute så är det skitigt igen. Haha, kankse måste ta tag i att försöka dammsuga varannan dag åtminstone så man slipper dessa hårhögar.
Jag ska då avsluta min lediga eftermiddag med ett bad känner jag, lyxa till det lite och lägga mig i badet är aldrig fel. :) Det är mitt lilla fredags lyx + ett glas vin!
Jag tycker som sagt inte att det är speciellt roligt väder ute, men nog måste jag insförskaffa mig ett par gumistövlar så småningom, mina som jag hade har min mor tagit över verkar det som! :)

Oj VAD hände...?

Vips sa det så hade jag visst beställt en symaskin. Haha ibland går det undan. Jag orkade inte läsa på allt för mycket, ha tittat en del på några symaksiner men idag tänkte jag att ja inte skulle vela utan beställa en. Lika bra att göra det då man inte har några andra planerade utgifter!


Denna lilla rackare blev det! :) Haha, sen om den är bra det får vi se, så nu måste jag nog köpa tyg m.m. så jag kan börja sy kuddfodral eller laga lite byxor kanske när jag vet att någon i huset har hål i väldigt många byxor! :) Hahah!

Ananas!

Är en frukt som jag ogillat i så många år, fram till att jag smakade färsk kall utomlands. Hur gott va inte det? Jo super gott. Men skulle aldrig få för mig att äta dom som är konserverade. Så nu köper jag hem en färsk som får stå ett tag och sen käkar vi upp den. :)
Dock blev denna stående för länge så fick slänga den när man kunde trycka hål på skalet.
Nu frulle och film. Är det inte härligt att kunna äta frukost till en film! :)

Onsdag 21/3

Idag sägs det att det ska regna, hmm, hur kul är det? Snön måste vara kvar minst till påsk, efter det då får den försvinna om den vill. Men till PÅSK måste den finnas kvar.
Igår fick ja hoppa in och jobba tre timmar. Å ikväll blire jobb med, har två kväll dagar, ledig fredag(hoppas jag) sen jobba helg.
Ibland önskar jag att ja hade ett eget företag som man kunde jobba när man vill och få göra något man själv tycker är grymt skoj. :) Önskar även att vinna miljonerna på lotta. Men det kommer inte hända i första taget! :) haha
Näe nu längtar jag till nästa helg å sen är det nästan påsk! :)
Må och lev allesammans!

2012-03-18

När man kliver upp i tid, vilken man gör om man råkar somna halv elva på en LÖRDAG! Vad är det som händer egentligen. Haha, kan inte ens vara vaken länge på kvällarna. Tokigt. Men i alla fulla fall så är man uppe tidigt så skiner oftast solen och då måste man ju ut å dra en ragg på fjället. Vilket jag gjorde även idag. En sväng uppe på Blaikfjället med hundarna. Blev skita rädd när Cheeva vart borta en bra stund och när jag hör ett ylande typ. Skejtar som en tok mot ljudet och där ser jag en hund som springer långt bort. Tydligen hade till och med Cheeva tappat bort jag och Roxi så hon va lite förtvivlad. Men vi fann varann och skejtade till bilen. Sen tog vi och åkte till stugan för att fika lite korv och kaffe. Sen hem!
Skönt att vara hemma lite tidigare, tråkigt att Mattias dängde mig som F-A-N i NHL. 
Att man blir så arg! Haha tur vi är likadana, sur när vi förlorar men ännu gladare när vi vinner! :)

Filmdag? NEJ!

Det blev ingen film dag!
Fick för mig att fara upp på Blaikfjället och åka skidor med både Cheeva och Roxi, klockan var väl egentligen lite väl lite, runt halv nio. Där blåste det lite men skidade väl i en timme ändå och hundarna sprang som dom aldrig sprunge förr.
Runt halv elva drog jag till klippen och fikade med Mattias, tänkte att är man väl ute kan man väl lika bra fika ute med, är ju som gott med kläm-ihop-mackor och frisk luft. Efter vi hade fikat klart kom resterande av Mattias familj och även solen. Skönt. Hade lugnt kunnat gräva mig en grop och satt mig där. Får se hur vädret ser ut imorrn om det blir en gropskottning.
Nu har jag skalat potatis och snart ska köttet in i ugnen, för det blir tjälknöl (älgstek i ugn) och potatisrulle. Mumms. Till de blir det nog ett gott rött vin hoppas jag. Innan maten ska jag väl ta och spöa M i NHL, bara han kan komma hem så :) Haha. Men eftersom han tjuvtränat lite så är det nog jag som åker på däng. Men det märks. Hunden är då trött i alla fall och då känns det extra bra att ha varit ute. Nä nu väntar mat lagningen!

Lovely när solen...

....strålar in genom rutan. :)
Klockan är ju inte allt för mycket och jag är vaken även fast jag jobbade till halv tolv igår. Men har man en sambo som kliver upp runt 6 tiden och sen att man vaknar av det och är pigg, även fast han smyger så får man skylla sig själv och kliva upp. Men då har jag ju hela dagen framför mig. Vet dock inte vad jag ska hitta på, funderar om ja ska dra upp på fjälls eller ej, men vette tusan! :)
Men solen skiner för tillfället i alla fall!
Kanske ska fara och hämta Cheeva så hon med får ta sig en skidtur på fjället med mig och Roxi om det blir så, har ju en stund på mig att fundera, med tanke på att klockan bara är tjugo över sju :)

2012-03-16

Jahap då har vi kommit till fredag. För mig betyder det JOBB fredag. Börjar halv tre och jobbar till halv tolv. Men inte deppar vi för det, för idag har vi hunnit med både det ena och det andra. Två prommisar med hunden, tvättat och handlat. Är väl egentligen bara städningen kvar, men den får man väl ta en annan dag! :)
Men imorrn är jag då ledig, får se vad som händer då, synd att det ska blåsa så förbaskat, annars kunde man ha dragit upp till fjälls. Men vi får ta dagen som den kommer istället! Helt plötsligt blir det kanske kika på film hela dagen....ja vem vet! :)

När det springer....

....rådjur förbi fönstret kan man inte låta bli att sitta och titta och morra lite!
En hel hög kom förbi, man skulle kunna tro att dom har en stor familj dom där rådjuren, med tanke på att dom var med än 7st. :) Haha!

Då va mack-bullarna....

....färdiga!
Skönt, då kan man snart ut å ta en sväng med hunden innan maten. Måste bara invänta promenad sällskap :)
Varför blir inte mackorna likadana som dom ser ut på bilden? Hmm, bra konstigt. Men får hoppas dom är goda, för ikväll blire köpe-soppa och nybakat hemma-gjort-bröd! Mumms!

Efter en god och trevlig lunch....

....bestämde jag mig för att baka lite bröd :)
Jag tänkte, varför ska jag köpa bröd för en dyr slant när jag kan baka MER bröd för samma slant! :)
Så nu är jag i full gång. Bakar och lyssnar på P3!

Morgon promme med...

....ett stopp hos far på hans jobb.
Fick hjälpa han lite med några saker och sen bjöds de på kaffe.
Det där kaffet satte såklart fart på magen direkt, precis vad jag behövde. Så tömd och mätt så gick jag hem. Haha.
Nu är det lite vila och kanske nån nät shopping av böcker innan det blir lunch ute med Eva (kanske bihanget med)
Vilket vackert väder. Sådär super duper underbart om det hade varit vindstilla! :)

Flytta till stan....

....fick jag som ett svar för min kommentar om vargen.
Så bara för att jag inte tycker den ska befinna sig här uppe så ska jag flytta till stan? Bara för att akutvårdsplatserna är påväg att försvinna ska jag flytta till stan? Är det lösningen på allt? Flytta till stan?
Näe nu får det tammefan vara nog. Jag vill inte flytta till stan, jag vill bo där jag bor och kunna känna mig trygg. Ja vargen är skygg för mig nu ja.....men sa vi inte så om björnen för några år sedan och se vart den är nu, på tomtar, sover under balkonger m.m. Men visst vi kan vänta tills det även springer vargar på tomten. Absolut å då kanske folk lyssna? Näe men just det ja, då dum förklarar dom en och säger att man borde flytta till stan!

Uppe före tuppen idag...

....var då jag, sex var klockan ställd på. Men det var någon som var pigg vid fem och klev upp. Helt otroligt att han är så pigg på helgen men på veckorna så trött :) Haha.
Jag har i alla fall hunnit med en promme med hunden eftersom jag ska på jobb nu kl 9-18. Så blir inte mycket motion för hon mer under dagen om hon inte busar här hemma iofs.
Men i alla fulla fall ska jag dricka upp mitt te och spela en match i betapet innan jobbet.
Ha en fantastisk Lördag, för det ska jag ha, även om jag jobbar! :)

Roxi fick se både det ena och det andra.....

....idag när vi skulle ut och gå.
Precis när ja hade hätt på mig kängorna kommer Mr M hem och säger att han ska till Avaträsk och fixa pulkan så jag kunde hänga med och gå där. Javisst sa jag eftersom det är ju skönt att låta hunden få springa lös. Så vi tog oss dit och jag knatade på efter skoterspåret. Rackarns så skönt det är att gå helt utan att man är speciellt orolig att stöta på någon annan med hund.
Efter promenaden så fick hon se både oxar och getter. Getterna började hon morr/skälla på för det va nå nytt och konstigt. Oxarna brydde hon sig inte så mycket om för dom stod som bara och åt. :)
Å nu innan maten har Mattias bett om en match i NHL, jag vann igår med 3-0 även fast ja inte riktigt förstod mig på spelet. Nybörjartur? Ja kanske det! Får se ikväll vem som vinner, blir det han eller blir det jag? Men först ska jag hä på Risotton så den få stå å dra ett tag!

Kaffe stopp...

....hos mor och far.
Där fick man surra av sig lite och träna lite hjärngympa, min mor hade köpt en bok som var riktigt skoj, nästan så jag måste köpa en sån med å träna lite :)
Roxi fick såklart följa med och träffa Cheeva. Å när man är på besök får man ALLTID ett grisöra. Mumms!

Så här kul tyckte jag det var.....

.....att åka skidor idag!
Får väl hoppas att hunden tyckte det va roligare, för det tyckte då inte jag. Det hackade som till i spåret när man åkte, man fastnade som. Plus att det va stenhårt där man skejta. Haha, mycket klagomål nu känner jag. Men hunden har fått sin motion idag och jag har fått min halvt som halvt. Önska jag va mer aktiv, men det kommer väl till sommaren. Då bruka man tina fram :)
Nu ska jag ta mig ett BAD! weeeeeeeee!

Trist?

Idag är det lite tråkigade väder än vad som vart tidigare i veckan. Men inte gör det något för man får ta dagen som den kommer. Utan sol kan man göra en massa med! :)
Ska väl ta och fara å handla sen i eftermiddag, känner att det kan bli mycket som ska handla! :)

Ugnspannkakan vann....

...över mig igår.
Va tusan måste man smörja formen innan man hä i smeten? Ja absolut, men inte tänkte jag på det igår. Men jag vet ju innerst inne att man måste det. Så man kan väl säga att hälften av pannkakan satt kvar i plåten. Men då vet jag det till nästa gång. :)
Idag är jag ledig, så hunden ska få ut å springa lite, fast börjar dagen med en te kopp framför en film. Sen när den är slut då ska vi ut på en promme, sen blire nog om jag orkar en skidtur i eftermiddag!

Tisdag!

Måndagen bara flög förbi, vilket inte gör så mycket så nu är det Tisdag!
Händer i veckan då? Hmm....jobb fram till onsdag, sen är ja ledig två dagar och så jobb i helgen.
Det tråkiga med att det har töat så mycket på vägen är att man inte kan sparka till jobbet. Det får i så fall töa bort helt så man kan cykla men det har det inte heller gjort. Men men, jaja jaja, då får man väl gå då, inte hela världen. Jag är inte stressad till något så :)
Men nu ska ja äta klart frullen och sen på jobb!

Bob heter det, inte snowracer!

En underbart solig helg som kan sammanfattas i dessa bilder!
Dessa två bilder ovan är från min skidtur på fjället i lördags, fler såna ska jag hinna med innan snön är borta! Under ser ni vad som skedde i lördags efter klockan tolv och hela dagen idag. :)
Från dessa bilder kan man se att barna är bättre på att hoppa än vi vuxna. Jag själv provade hoppet idag med en madrass liknande frigolit dyna. Gick riktigt bra och roligt vare! :)
Man kan ju inte direkt klaga på vädret, så efter en sådan underbar helg så gör det inget att jag jobbar till helgen. Så nu ska jag njuta av kvällen och imorrn börjar en ny härlig vecka!
Ha en super söndag allesammans!

2012-03-03

Strålande sol, en skidtur på fjället och sedan kom resten av gänget. Då blev det gril-kläm-ihop-mackor bob-hoppning och bara sitta och lapa sol (gjorde då jag hela dagen)
Här kommer ett litet hopplock av dagen, har betydligt fler bilder :)
Idag är det lika fint väder, lite kallare. Men ut ska vi. Jag ska börja dagen med att ta en lång promme med hunden (inte för att hon kommer behöva det, men JAG). Sen tar jag nog bilen upp till fjälls. Underbart! Men innan allt ska jag se starten av vasaloppet och äta frulle!

Fredag!

Sista dagen på denna veckas jobb.
Denna vecka har typ bestått av samma sak, en morgon promme med hunden, frukost och sen jobb.
Jobbar man 10-19 så hinner man inte så mycket på kvällen. :)
Men imorse blev jag påmind om denna låt igen, den är faktist bra, Å ja jag tycker faktist det!
Njut av denna Fredag för den kommer inte åter! :)

Halt?

Ja nog är det de ute. Morgonpromenaden gick jag på helspänn hela tiden och hunden fick väl dra lite ibland så man bara stod å gled. Men på hemvägen såg jag att dom höll på att sanda, vilket betyder då att det kommer bli svårt att sparka till jobbet. Så får väl bli en promme då :)
Roxi gillar att vara ute på balkongen och gräva i snön, dock finns det inte så mycket kvar som ni ser, men då tar hon de isbitar som finns och biter.

RSS 2.0