Då va garvningen....

....klar och resultatet blev ok, inte super bra men inte fy skam heller för att vara första gången. Så nu måste jag snart prova igen. :)


Tog till med lite hudlotion på slutet för att göra det ännu mjukare eftersom jag glömde återfuktningen, stod inte i första papperet. Men nu vet jag bättre till nästa gång. :)

Här kommer även lite bilder från igår kväll.



Middag ute....

....är nått extra, lite lyx nästan. :) Tog och skotträna valp lite och sen drog vi upp å elda några burgare. Så mycket godare att äta ute än hemma. :)


På vägen hem blev de stopp i Avaträsk en stund för att sen bege oss hem för att lyssna på "På Dansefot".
Hundarna är då slut och de gillas men blir nog kiss inatt ändå. :)

Fem jobb dagar....

....kvar innan betald semester. Eller tre dagar och två kvällar. Går av passet 23:30 nästa fredag och sen är de semester i tre veckor. :) Skönt ska de bli!


Måste även visa min solros som ha lyckats med att bli såhär stor. Får se om den växer hela vägen och blir riktigt fin eller om den tackar för sig efter vägen. :)

Torsdag...

....och latmasken är tillbaka. Va har hänt, vad saknar jag i min kropp som gör att jag inte känner orken att ut och gå? Kan de va sömn? Förhoppningsvis blir de bättre för på Måndag börja mitt 150km/mån målet. :)



Annars växer hunden mer och mer för varje dag och börja allt mer springa ut och kissa. Känns bra, snart är hon rumsren så gott de går innan hon kan hålla sig ordentligt. :)
Imorrn är de fredag. Jippi för de betyder helg. :)

Tisdag...

....och bara tre dagar kvar av denna vecka. Underbart!

Fiskskinnen ligger på tork och ska tvättas till helgen så dom verkligen är torr och så ska dom mjukgöras. Sen får vi se resultatet. :)

Fettgarvning....

....har jag pysslat med idag. Just nu ligger det på tork och under torkprocessen ska man även mjukgöra det. Ser redan nu att jag vart lite slarvig med fjällen, men första gången ska man väl inte lyckas helt med. :)


Ikväll ska det ut och promeneras med storhund. Kanske även någon styrke övning så man får känna på det. :)

Men först och främst tror jag nog det blir en kopp kaffe. :)

Du blir tjock av plast

Dricker du ur samma vattenflaska dag efter dag? Det kan vara ett av skälen till att det är svårt för dig att hålla vikten!

Forskare blir mer och mer medvetna om att vissa kemiska ämnen i till exempel plaster, kläder och konservburkar kan störa din naturliga aptit och få kroppen att bilda fler fettceller.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Detta läste jag igår på iForms hemsida. Gissa om jag slängde mitt vattenflaska som jag har på jobbet och tog mig ett glas istället. Nu är det slut på plastflaskorna och kör på glas istället. Blir väl lite mer disk men vi har ju diskmaskin på jobbet så det är lugnt! :)

 

Beställde även hem två nummer av tidningen plus att jag skrev ut lite papper så nu ska det börja tränas, haha vi vet ju hur det brukar va med den saken, börjar ett tag och sen lägger jag ned. Men börja är ju alltid bra.

 

För nått år sedan gjorde jag ett schema att jag skulle aktivera mig och gå/löpa/skida 150km på en månad. Ett sådant schema ska jag börja med i Juli så får vi se hur långt vi hinner på en månad. :) Tror jag måste ha saker på papper för att jag ska göra det.

 

Annars är det sista dagen på jobb för denna vecka. Klart kan ju inte jobba fler dagar då det är söndag idag! Imorrn är jag iaf ledig och då blir det andra bullar, kommer säkerligen skriva här i bloggen om morgondagens projekt. :) Ska även hinna förbi hos Mor och dricka kaffe och låta hundarna leka av sig lite.

 

Ha en fortsatt trevlig helg allesammans!


Midsommardagen....

....är snart över och jag ha jobbat. Med vädret som vart idag så klagar jag inte. :) Men blir väl finare imorrn hoppas jag för er som är ledig så får ni hålla tummarna att de är fin fint på måndag.


Ikväll är det "på dansefot" kl 22:05 Det är nått man lyssnar på när man befinner sig i skalmodalen, men nu även hemma. :)

Glad Midsommar!

Skulle vilja önska alla en Glad Midsommar. Hoppas ni njuter av ledigheten för fullt.
 
 
Här jobbas det för fullt. Har lite mer än 2 timmar kvar innan man får gå hem för dagen, sedan är det bara att logga in imorrn igen vid 9-18. Men inte kan man vara bitter för det, är ju för tusan bara 2 veckor kvar tills min första betalda semester :) Jag mena hur underbart är inte det! Fjället för hela slanten.

Efter lek....

...får man se animerad film. Har man valp så har man. Om nån månad är hon i trotsen och då blir de bara action och drama. :) haha


Sen nu ikväll va vi förbi och klippte gräset på Slåttervägen, eller jag va hundvakt. :)


Imorrn är de jobb som gäller fram till sju. Sen jobb hela helgen. Inte är jag bitter för det inte, blir pengar. :)

Latmasken....

...i mig har erövrat min kropp i två dagar nu. Ingen löpning eller promenad, jag skäms nästan. Skyller på de dumma passet 10-19 plus att jag inte kan träna innan jobb. Tur de blir bättre sen. :)

Imorse tog jag och läste ytterligare ett kapitel i boken och just detta va rovdjuren. Tyckte de gick riktigt bra så imorrn eller på torsdag blir de fåglarna. :) Nu efter jobb tog vi och sköt lite luftgevär, gick mycket bra i början, sen tappa jag fokus och då går de sämre. Men träning ger färdighet eller nått!


Jobb en dag till innan man får lyxet och va ledig en dag innan jobb till helgen. :)

Hipp Hipp Hurra!

Idag blir Roxi 3 år. Det har vi firat med en mini promme till slalombacken med valp och storhund. Efter det fick hon sig ett grisöra. Vilken toppen födelsedag! :)



Söndag!

Då ha man sovit en sväng och ätit. Nu är man redo för kvällsfilmen. Idag gjorde vi klart staketet, Fenja tog upp pären (vi tyckte de va lite tidigt) och sen drog vi till bönderna för att bilträna valp och se andra djur m.m. Tror inte hon är allt för skraj....men även Roxi växer för var gång hon är där. Rock tycker nog de är alldeles för många han hundar där, nöjer sig med max en. :)Efter det drog vi och badade, eller Roxik, Vilgot och Alva badade. Jag kände på vattnet med tårna och Fenja bena och magen. :)Väl hemma blev det matlagning, eftersom jag jobbar till sju i veckan så är de skönt att maten är klar. Så imorrn blir de paj. HahaHärligt med jobb i midsommar, kanske nästa år får man va ledig....man vet aldrig. :)

Tomas Ledin....

....vilken människa. :)

Idag har jag pysslat med att hä in foton i pärm. Känner att de är kul att ha så man kan bläddra i. Än så länge ha jag bara framkallat för 2012 och 2013. :)
Annars är de sjunde kvällen som jag inte sovit ordentligt på, börjar ha minnes luckor på nätterna om jag vart upp eller inte. Tur de ger sig snart, så man få sova. :)


Det är ju för denna tös som jag kliver upp och går ut, å med dom här ögonen så kan man inte mer än älska valpen. :)
Lördagen snart till ända och imorrn blir de till att hä upp tråd mellan pinnarna på staketet så inte Fenja går över till grannen och bajsar. :)

Lekstund....

....efter maten är hur kul som helst om man heter Roxi och Fenja. :)


Idag tog jag en löptur. Känns inte lättare precis men löpte lite längre än förra gången. Jag längtar tills jag kan springa fem kilometer utan stopp och känna att de går bra. :)
Två timmar till sista kvällen för denna vecka, känns bra att man kanske får sova ut imorrn bitti. :)
Helgen blir annars lugn med pyssel och städ och tvätt.
Efter ikväll är de väl tre jobbveckor kvar till semestern om jag inte räknat fel. :)

Torsdagsmys....

....på jobb, då blir de en chokladbit och lite vatten. :)
Lyx säger då jag!



Ytterligare....

...ett avsnitt läst. Idag blev det artkännedom hardjur och gnagare. Så nu när jag läst tre kapitel och svarat på frågorna idag så hade jag 62 rätt av 69 frågor. Så lite har man lärt sig. :) Nästa kapitel är om rovdjur.....oj hur ska de gå. Återstår att se.

Kiss inne....

...kiss ute.
Valpen är mycket duktig på att kissa och bajsa ute. Bara några få gånger ha den kissat inne och endast en gång bajsat. Har även provat gå i koppel och det går så bra så. Så här kör vi på och förhoppningsvis kommer hon bli lydig. :)
Annars har hon mumsat i sig en av mina solrosor, tråkigt men en kvar. Jag har även lyckats med att läsa två kapitel i jägarexamenboken. Riktigt stolt över mig själv. :)

Annars är livet på topp och endast tre kvällar kvar tills helg. Det går fort nu!


Blev en lunk/löp....

....tur idag när Mattias hade lunch, kan väl inte säga att de gick mycket bättre men ska bli minst två till denna vecka så kanske man börjar känna att de blir lite lättare på söndag. :)
Annars är de syt på schemat! Men jag gillart och nu får jag börja räkna ner till semestern med.


Bara 20 arbetsdagar kvar till tre veckors ledighet. :)
Denna vecka går jag kväll så börjar inte förrän halv tre. Skönt!

Inte är man...

...blyg här inte. Idag är de livat på Ringvägen 5, mycket energi från valp som nu fick lov att lugna ner sig och sova lite. :)



Fenja?

Är det namnet på de nya tillskottet i familjen? Riktigt go krabat som sov hela vägen hem igår och nästan hela natten inatt. Vaknade till och
gnydde lite, men somnade snabbt igen. Nu
ska vi bara lära valpen att bli rumsren. E
ndast kissat två gånger inne på mattan som Roxi redan ätit sönder. :) Så nu sitter jag inne och syt medans Mattias jobbar på staketet. Ska väl ut när valp vaknat. Sen i eftermiddag ska jag och Roxi ut och gå. Har även köpt mig en bok, har man skaffat en fågelhund, kanske man ska ta jägarexamen. Så nu ska de pluggas lite nu och då. :)Men nu ska vi njuta av dagen och bara va! :)

Löpturen...

.....ikväll var väldigt tung och gick inte så lätt som jag tänkt i huvudet. Men men är det inte så att första turen går bra, andra går tungt och sen går det sakta skata sakta lite bättre. ;)
Men huvudsaken är väl att man försöker.
Imorrn blir de jobb fram till tolv och sen en tripp, så Roxi ska få vara med Marianne. Hon kommer må som en kung! ;)

Nog om detta nu ser vi på tv istället.

Onsdag...

...och jag tog mig nyligen ett glas rött medans gubben är ute och jobbar. Ibland har man tur! :)

Lite ont i bena sen gårdagens löpning, men inte mer än att de blev en lång promme ikväll ändå. Vovve och Tina måste ju röra på sig. :)

Igår fick jag min favvomössa i rosa och blå. Snacka om att jag blev glad!


Två dagar kvar till helg. Vissa får ej va ledig på de röda dagarna, men tänk va många andra dagar jag få va ledig på. :)

Denna månads...

....första löptur. Får se om de blir fler eller endast en tur i månaden. Haha! Hunden fick springa lös breddave så hon är trött hon med. :)
Dock hade jag inte kondisen eller bena för löpningen, så lite värk kommer jag nog ha imorrn.

Måndag

Idag var de regn, vilket inte gör mig nått eftersom då blev det en promme med hund, tvättning, dammsugning och även framkallning av kort. Tycker de är på tiden jag gör ett fotoalbum,kan va kul i framtiden. :)

Innan maten drog vi upp å skotttränade hunden. Mattias sköt in bössa medans jag gick med hunden mot han. Hon fick godkänt, men kunde gått bättre. :)


Nu jobb fyra dagar och sen en ledig helg. Må skruv komma så vi kan här upp brädorna på staketet. Imorrn hoppas jag att jag får orken att ut å springa på kvällen, för nu får de vara nog! :)

Snart slut...

...på denna helg.
Om cirka tio min stämplar jag ut och imorrn är man ledig. UNDERBART!
Sen jobb resten av veckan. Blir till att pröva löparskorna i veckan, om dom har kvar sin fart eller ej. :)

First aid kit.....

....på jobbet så går de lättare att jobba sista timmen. :) Fy rackarns va skön musik dom gör.
Lite vindruvor på det så blev kvällen lite lyxigare med. :)


Nä imorrn tror jag bestämt att de bli en promme för Tina och vovve. Va några dagar sen, inte få man hamna på latsidan bara för de varit varmt. :)

RSS 2.0