Torsdag!

Idag och imorrn jobbar jag kväll. Men till helgen är ja ledig och blir de inte allt för kallt, så blir det tunnbrödsbak på lördagen. :)Tog en rätt ok bild på prommen idag, underbart fin årstid.

Söndag

Tur man fick ställa tillbaks klockan en timme, för då va man pigg halv sju.
Idag blev motionsrundan ovanför Måntorp, jag lyckades skramla ihop 6km och hundarna de dubbla eftersom dom fick springa fritt. :)


Igår hann jag virka klart ett fodral till ljuslyktan och nu gör jag de andra. Förhoppningsvis bli de några till samt att det ska till ett band och ståltråd så dom kan hängas upp ute. :)



Tog och provade...

...skidspåret idag, hade trög vallat för tungt gick det. :)


Hundarna sprang då glatt och fritt!
Haft en helt ok dag för att ha varit sådant trist väder. :)

Turen gick som ni ser till Långtjärn och tillbaks. Härligt!

Sidoprojekt!

Då va det klart, ligger nu i val och kval om jag ska göra en lite större så att dom få va två. :)


Annars skippade jag prommen ikväll, vet inte varför jag känner mig trött, men får bli lite armhävningar och plankan iaf innan duschen nu! :)

Dagens goda gärning!

På min promenad ikväll såg jag en stackars jacka ligga alldeles ensam och påkörd. Först tänkte jag bara gå förbi den, men sen tog jag och skulle hänga upp den åtminstone, men då kände jag att de va saker i jackan så jag kollade i plånboken vems jacka det var och eftersom jag kände igen namn och visste vart personen bodde så tog jag, hundar och gick dit, dock ingen hemma så jag hängde den på broräcket. Nu hoppas jag att jackan har hamnat i rätta händer och att personen i fråga känner sig glad och lättad.
Så nu får jag lyxa till med ett glas rött till Bonde ikväll. :)

Sidoprojekt....

....kan va bra att ha om man tycker andra stickningen är enformig. Snart är de klart.


Jag har köpt mig ett par Craft storm byxor och prova dom på kvällens promme och är sjukt nöjd. Inte de minsta blöt av snöblasket, å varm va dom. Riktigt bra köp! Ska användas mycket på promme och längdåkning.

Måndag...

...och jag kan äntligen göra armhävningar på tå. :) Haha, det bevisar att övningarna vi gör, gör en starkare.
I helgen har jag jobbat medans de vart så sjukt vackert väder att jag bara ha längtat ut. Men annars har helgen vart bra.
Lite synd på hundarna som inte fått springa så mycket, men idag gick vi en lång promme, mörttjärnsvägen bort till korsningen och tillbaka och dom fick springa fritt. Så lyckliga dom var!


Måste även ge beröm åt Wiiks i Lajksjön, dom är den enda affären som har svagdricka. En riktigt bra affär. Så ikväll ska de göras glögg och låta den stå å jäsa i 6 veckor. Sen ha vi go glögg hela december. :)


Jobb fyra dagar nu och sen är de en ledig helg på g, underbart!

Ledig!

Skönt att va ledig på en torsdag, för då hinner man fara till v-mina och besikta bilen, samt provligga sängar på Mio. :) Troligen hittade vi en säng, men måste åter å känna på dem hårda modellen, hade inte den hemma. Ny säng, nytt sovrum, blir ju som det när vi flyttar ner det. :)

Imorse på prommen så njöt jag till 100%, fy farao så vackert det är ute nu. Underbart!


Jobb i tre dagar nu så på måndag är jag ledig igen. Då blir de till att göra lite nytta hemma. :)

8km...

...blev de på prommen idag. Känns skönt att ha gått en bra bit ändå, dock fick hundarna bara gå och inte springa fritt, men hoppas dom är nöjd iaf. :)
Tog å skördade rabarbern och gjorde lite saft så nu blir de saft fulla veckan.


Nu har vi gjort höst på baksidan och balkongen, så för min del får snön komma nu. :) Ska väl bara byta däck på bilen sen är man riktigt redo för vintern! :)

Lördag!

Idag fick jag lov att motionera hundarna själv, så tog lill Nissan och drog upp till Sagatun. Där fick två glada, fria hundar springa som tokar.
På den lilla turen på lite över 6km hittade jag lite kantareller, blev helt lycklig så svamp ögat åkte fram. Hittade iaf så pass att de blir till middagen. :)



Det är fint på blaikfjället vilken årstid det än är. Så nära och bra!
Snart blir de duschen och laga go maten så klart! :)

Första julmusten....

....kommer drickas tidigt, nämligen ikväll. Den stod och skrek mitt namn idag på affären, så va ska man göra? Bara lämna den där alldeles ensam och övergiven. NEJ den fick följa med hem! :)


Sista kvällspasset för denna vecka börjar strax. Ska bli skönt med lite ledigt och lugn och ro i helgen. :)
Finner dock ingen svagdricka i Dorotea så får göra glögg på torsdag. :)

Nä nu måste man kanske hoppa in i duschen så man blir lite fräsch. Ha en trevlig fredag allesammand!

Regn ute...

...då har vi en inne dag. Här har de inte hänt mycket, men sådana dagar måste man med ha! :)
Världens suraste äpplen har vi, både jag och Fenja tog var sitt. Blir ingen äppelpaj av dom, för då måste vi hä i flera kilo socker. :) Haha



Frihet...

..under ansvar, var dagens tema på promenaden! :)



Lek på....

...motionsrundan, samt lite lydnad så är man kanske lite lugnare i eftermiddag! :)



Då är helgen..

....snart till ända och idag ha jag endast vart hemma. Tog en lång promme med Roxi som fick vara kvar hemma med mig medans Fenja och Mattias för ut i skogen. :)
Fick se fyra svanar på prommen, samt att jag lyssnade på diggelistan, tror jag måste börja gå varje söndag runt tolv tiden. :)


Imorse gjorde jag klart tröjan som jag hållt på att sticka. Faktist lite nöjd, bara knapparna som saknas och dom ska jag nog göra av renhorn tror jag bestämt. :)


Nytt projekt redan igång. :)


Nu ska jag fortsätta sticka och sen blir de till att göra middag med. :)
Skön helg! Imorrn börjas kväll veckan.

Lördag...

...och det betyder en ny färskpressad juice. :) Två helger i rad, nu är de en vana. Gott är det!


Sen ut i skogen och trötta ut hundarna och se lite fågel. :) Det syns när Fenja inte bryr sig om fågel längre för då jagas det möss. Efter kaffe pause tog jag, hundar och barn och for till Måntorp och hälsade på Jennie och Sanna. Där blev det surr och pyssel. Så nu vet jag vart jag ska fara å julpyssla. :)



Äntligen Fredag!

Det känns bra att ta helg. :) Efter att ha jobbat 7-17 tre dagar i rad så lämnade jag jobbet med en bra känsla. :)
Igår fick jag mig fyra små grytor som jag ha suktat efter ett tag från Mio. Inte dumt att svärmor tänker på en när hon är på Mio och shoppar. :)


Ikväll blev det kaffe och bullar som vi fått av Jennie för ett bra tag sen. Men är de bullens dag så måste man passa på att äta upp dom. Å god va dom även fast dom legat ett bra tag i frysen. :)

Ny månad!

Ny utmaning!
Går ut starkt med en promme och lite styrka. För att sammanfatta förra månaden så gick de bra med utmaningen, endast plankan som jag inte klara, va lite för optimistisk. :)

Annars var de ljuvligt på prommen ikväll, glömde dock reflex, vilket jag grämar än över. Men nu vet ja att reflex ska på, både på jag och vovvar. :)



RSS 2.0