Dag 3 av expedition Skalmodalen!

Idag har de vart plus och regn/snö. Inte allt för bra väder men en sparktur med hunden blev det i alla fall :) Å jäklar va de gick....sjukt fort!
Bort till trollet och tillbaka.




Väl hemma tog jag fram mitt barnasinne och gjorde en snögubbe. Skulle även bli en lykta men när Roxi fick syn på alla snöbollar så fanns inte den lyktan nå mer så jag gav upp. :)



Ny dag till fjälls...

...har nu passerar. Har blåst nå kopiöst här idag men jag trotsade vädret och tog en promme med hunden. ;) Lite blåst var det även längre ner i dalen men det gick bra och svettig var jag när jag kom hem.



Sparktur till Norge...

...och tillbaka. :)
Inte illa att besöka ett helt nytt land på tre minuter för att sedan vända och sparka tillbaja till Sverige. En härlig dag! :)


Imorrn är en ny dag och ännu mera fjäll luft. Helt underbart att de endast passerar max tre bilar per dag. ;)
Hunden mår kanon när hon får vara lös och springa fritt.....

Mot fjälls...

....och ledighet och framför allt INGA RAKETER! :)



Häggås levererar!

Vi fick oss ett fårskinn från häggås i julklapp av mor och far. Väldigt märkligt eftersom vi inte skulle ge några. ;) Men inte klagar jag för det....blev sugen på att se om man lyckas bereda/garva eget. Så en bok om just detta ska införskaffas!


Annars har jag gått av jobbet nu och har över sju dagars ledigt. Inte illa alls för när jag kommer åter är det 100 % jobb som gäller.
Har även hunnit med tårta och kaffe hos mor och far. Min far fyller ju år imorrn! :) Sen måste vi jag ju packa....tar det imorrn bitti för nu blir det soffläge!

Juldagen!

Vad har då juldagen att erbjuda. Ja vi börjar med att jobba i 7 timmar för att sluta en timme tidigare så man hinner med att vara med från början på middag hos Bosse och Marianne.
I går på julafton bjöd jag på lutfisk och jag kan erkänna att den smakade NÄSTAN som det bruka. Men nästa år får man väl ett försök till. :) Haha. Men julskinkan den blev god, det måste jag säga. Inte illa pinkat av oss.
Imorrn blir det jobb igen för att sen på torsdag bege oss upp mot fjälls och ledighet.

Snöar gör det med ute, så får se om bilen tar mig hemåt efter jobbet eller ej...kan hända att jag måste gå eller gräva mig fram i snön. Men inte klagar jag för det, jag ÄLSKAR snön och det är bra att den kommer.
Näe nu ska jag inte surra nå mer här .

GOD FORTSÄTTNING!

God Jul

Eftet jobb i fyra timmar är ja nu redo för jul. Jag och hunden hälsar alla en riktig GOD JUL!



Uppesittarkväll....

....och vinsten finns inte ännu. Men snart kanske. Kvällen är bara barnet!


Det har även julstädats här. Skönt när de är rent och fint.
Fisken ligger i blöt och sen är det bara duschen kvar. Sen är jag redo för julafton. Ska först jobba fyra timmar men sen blir de mys! :)

4 advent

Så då ha vi tänt de sista ljuset och hunnit mysa lite innan jobbet. :) Har även sett julkalendern så imorrn är det sista avsnittet. Spännande!



Dan före....

....fem dagars jobb!
Idag har det vart en fantastisk dag. Fick äta lunch med mina fina vänner och surra en massa. Varje gång vi träffas är de som vi sågs igår. Älskar er Annso och Marie! :)


Imorrn är de jobb som gäller och det är helt okey för mig. Hoppas på en lugn fem dagars period nu.
Jag hoppas även att de mesta är inhandlat så ja slipper gå på affärn nå mer. Så mycket folk! :)
Hann även med att göra lite tryfflar som just nu står i kylskåpet för att sedan bli rullade och in i en burk. Sen tror ja bestämt att skinkan ska tas upp för att få lägga sig i ett bad över natten och in i ugnen imorrn. Nä nu måste jag nog lägga ner här så jag kan ta mig ett glas vin och njuta av kvällen. :)

Fulländad!

Nu är Stig Helmer samligen fulländad. Samtliga sällskapsresorna och den nya filmen. Dom är ju rackarns bra dom där filmerna.


Så var även alla måsten gjorda för idag. Tog även och rodde i 13 min, så efter duschen gjorde jag kväll och tog på mig onepicen. :)
Ikväll blir det en lugn kväll för att sedan göra en del ärenden imorrn. :)
Bara några få dagar kvar tills jul. Jippi!

Då tar vi helg!

På mitt jobb kan man få ta helg mitt i veckan. ;) Ledig torsdag och fredag, sen jobb fem dagar. Idag kom min onepiece. Jag är väl sådär några år försen men har aldrig varit den som är inne i tid. Bättre sent än aldrig! :) Haha


Imorrn blir de där nödvändiga....tvätta och dammsuga. Laga lite mat och promenader med hunden. :)

Idag kom det!

Det som man måste ha för att köra skoter lagligt. Förarbevis med bild. :)
Så nu blire till att tjuvlåna Mattias skotet och ut å åka. Nästa år få ja väl köpa mig en egen skoter med hundpulka! :)



Årets jobb julklapp!

Detta fick vi från jobbet som julklapp. Mycket bättre än i fjol om ni frågar mig. En vin flaska och chokladask är ju bra men detta va mer smakligt för min smak. :) Tack Datakompisen!



Söndag kväll...

...och ögonen är inte dom starkaste just nu, men med lite musik och popp så klarar jag timmen som är kvar. Sen blir det upp tidigt imorrn för att ta sig en promme med hunden och sen börja jobba igen kl 10:00. Jag tog även och rodde idag igen en sväng. Kollade upp på IFORM ett träningsschema och det såg ungefär ut som jag gör nu bara att dom kör en dag mer i veckan och dessuom på tid och jag kör på drag. Så efter nyår då ska detta tas tag i och köra efter ett schema. Får ju även jobba 100 % då och har som ett fast schema så blir lättare att planera träning. Nu tänker dom som känner mig, men vadå jobbade inte du redan 100% eftersom finns dom som tycker jag jobba jämt. Haha, men så är inte fallet, nu har jag tagit på mig så mycket jobb som möjligt. Efter nyår är jag schemalagd så då tar jag inte på mig någe mer.
Men nu ska det inte skrivas något mer för då vet man aldrig var detta blir av.
Godnatt på er allesammans och imorrn är det exakt 7 dagar till julafton! :)

Tredje advent!

Ha en riktigt bra tredje advent allesammans!



Lördagsmotionen...

...bestod av stav gång från måntorp och fram till cykelstigen där jag pakerade stavarna, släppte lös hunden och pulsade vidare i snön.
Innan det var de såklart kaffe stopp i Måntorp. Nu ha ja även lovat att komma upp å se på Ice age 4 med Rasmus och Sanna. Känner på mig att den är riktigt bra. ;)
Nu är även en av mina jackor beställd så nu får ja hoppad den kommer innan det blir -20. Sen på måndag blir nog min andra jacka beställd.


Imorrn är det åter jobb som gäller. Kvälls pass så hoppas på lugna gatan. Snart är de jul med. Oj oj tiden går fort nu. :)

Äsch!

Det blev jobb i en och en halv timme under förmiddagen. Lite utbildning! :)
Sen blev det lite älgtungekok, bröd bak och lite choklad/fling godis. mumms.....Snart blir det julmat på jobbet och sen hem för att ta mig ett vin glas. Imorrn är det nya äventyr!



Last night....

....eller inte riktigt. Jobbar söndag kväll med men är hel ledig imorrn och på lördag. :)
Idag va vi förbi på Outletsnowmobile och provade jackorna jag har suktat efter ett tag då min vinterjacka gick sönder i dragkedjan. Så snygga kläder, skulle nästan vilja ha allt! Men jag kan inte handla förrän den 14 december så får lov att beställa detta via nätet istället så snart är jag en ägare av TOBE jacka. Jippi ;)
Bjudet på en bild av mun knä hund när vi hade lite mys i förmiddags. Min söt tösabit! ;)



Allt klart!

Så då har jag gjort alla måsten idag. Skinkan åkte in i saltlake igår natt och älgtungan imorse. Länsförsäkringspapperna ligger i ett kuvert och fotona till förarbeviset är taget och bildena ligger nu vid passet så dom ej försvinner. Så allt som behövs göras är posta de två kuverten och det görs idag innan jobbet! :) Härligt att det är klart!
Så nu sitter jag och dricker kaffe och löser korsord. Skönt att bara va och försöka använda huvudet! :)


Fantastiskt fint väder ute. Underbart!

Första kvällspasset

Snart avklarat. Är mindre än en timme kvar men det har gått kanoners. Brukar alltid känna mig såhär virrig i huvudet sista timmen så ibland händer det att jag inte riktigt vet jag gör....eller? Haha!
Imorrn ska jag ta mina efterlängtade kort till förarbeviset, ni som måste ha kort på erat sådan kort, rekomenderar jag att ni bokar tid direkt! :) Så imorrn kommer mycket att bli iväg skickat så man slipper tänka på detta. Även alla papper till försäkringen för bilen ska in imorrn då jag kopierat de sista papperen ikväll.
Å så ska skinkan läggas i saltlake ikväll eller imorrn bitti, får se om det svalnat tills man kommer hem. Oj mycket som är på G såhär innan jul. Shit hur ska jag hinna med? Jag är ingen person som kan stressa för då blir allt fel, men ett av mina motton är Det Löser Sig! :)

Andra advent!

Så då ha vi kommit till andra advent. Andra ljuset tänt och lussebak blev morgonens syssla. Sen tog jag och Roxi en lång promme, hela vägen bort till tre korsningen borta på mörtjärnsvägen. Hon fick springa lös mesta dels av prommen. Så ikväll kanske hon håller sig lugn. :)




Till veckan blir de kvälls jobb. Det känns helt okey eftersom det inte är några elitserie matcher. :)
Har ju glömt att meddela att en iPad har flyttat in till oss. Den kommer nog mest användas av mig, säger Mattias.....haha. Men ja tror han kommer nog använda den lika mycket.
Kan meddela att lussebullarna va grymt goda men förskräckligt fula. ;)

Lördag!

Dagens göra var att bege oss ut för att motionera hunden då hon inte fått allt för mycket motion i veckan. Så vi tog skiden å drog till skogs. En sån härlig snö det är, alldeles lätt och härlig. Dock tungt för hunden som hade snö upp till hakan. ;)








Ingen fågel skjuten men jag bjuder på lite bilder. Riktigt mysigt!
Blev även ett stopp i Måntorp där de bjöds på smörgåstårta, mumms va gott med räkor. Nu ha man kommit hem och tagit sig lite glögg. Första glöggen för i år. Har även ställt in revbensspjällen i ugnen så om ca en timme blir de go mat.
Morgondagens syssla är att baka lussekatter och tvätta. Glad Lördag!

Snow Aid Stockholm

Jag måste ju bara dela med mig av en låt. Älska Norrland!
 
 
Jag förstår er Stockholm, men ni borde ju ha löset detta eftersom det kommer ju snö varje år. 

Torsdag 6/12

Äntligen är torsdagen nästan slut och fredagen närmar sig. ;) Blev en spark tur med Roxi ikväll med stopp på affären.
Tänkte dela med mig av en bild av hur våran lilla gran ha fått spenderat sin tid en stund. Men nu står den på plats bredvid bron i en hink. ;)


Imorrn blir det fredagsmys och i helgen är jag ledig, då ska hunden få motioneras. :)

Besiktning...

Tror bestämt att jag är och besiktar typ tre bilar per år. Dessutom får jag alltid samma kille, spelar ingen roll om jag är i Åsele eller Vilhelmina. :)
Så idag blev det bara sju timmars jobb. Imorrn blir de spinning på lunchen. Gött att få svettas lite. Har beställt en rockring med vikt så nu ska den testas lite ikväll innan sängen. Men nu en film och lite stickning.
Även härligt att höra att Tyra och Norma är tillbaka efter sina dygn ute till skogs. :)

Roxis dag!

Idag har det varit Roxis dag. Vi har umgåtts hela dagen. Promenerat två gånger, en av gångerna fick hon springa fritt då vi gick slalombacken och upp till masten. Sen ha vi även busat och sovit lite. :)
Jag ha även rott de 300 jag ska göra nu första veckan tre dagar i veckan. Imorrn börjar jobb veckan och de känns bra. :)
Nytt stick projekt på gång med. Vi få se vad detta blir. :)
Men nu blir de en kaffe och film!



Ljus1




Första advent!

Första ljuset tänt! :)
Så nu få man börja dricka glögg och allt annat som har med julen att göra. Jag förberedde mig i fredags och köpte julmust. Jäklar va den kom å smaka, längtar redan till ikväll, men först ska vi göra ett pass på jobbet. :)

Årets julkalender

Såg årets julkalender ikväll och än så länge verkar den bra. :) Men inget slår Sunes jul. Så grym kalender! :) Ska fortsätta se årets å se om det fortsätter vara bra eller ej!
Mattias lagade GRYMT god middag idag. Vilken kock! ;)

RSS 2.0