Snart blir det en tur...

....till fjället.
Ska bli skönt å få komma bort lite i helgen igen. Denna gång blir det fjället borga som står på schemat. Får se om det blir någon svampsökning. Kanske borde köpa mig en hund som enbart är tränad för att hitta kantareller. Förslag på ras?

Så bilen går direkt efter jobbet idag kl 18:00. Tur det endast är 10 mil så man slipper åka så långt! :)
Annars måste jag klippa gräsmattan hemma, men den får bli på söndag om det inte regnar! :) Haha!

Ha en SUPER trevlig helg!

halvleken för denna vecka.....

....är här!
Då jag jobbar 8-18:30 pass nu i veckan så ha man en och en halv timmes lunch. perfekt för då hinns en promme med hunden med :)
Annars händer de int så mycket under dagarna. lev å må!

Lördag den 25/8...

....provade vi på lite ripjakt.
Gick väl inte allt för bra på den sidan, men däremot hittade jag och mor lite hjortron. 
Jag visar dagen i bilder, man kan inte säga att vi hade dåligt väder! :)
 
Efter en några timmars gåning så va det såklart dags för lunch. Härligt att få via fötterna och även att hundarna fick lägga sig och vila.
 
 
Sen svängde vi förbi Måntorp foch hämtade upp rökt kött. Gu så gott det var, 100% bättre än de man köper på affären! :) Mumms!
Idag är det mulet och trist ute så får se vad som händer denna dag. Klockan är ju inte allt för mycket! :)
Hoppas ni haft en super helg!

Kvart över sex....

...är lite tidigt för en morgon promenad tycker då jag.
Men hunden ville ut så lika bra att göra bort prommen direkt då :) 
Så skönt när det är nästan alldeles tomt på byn och solen skiner. 
Sista arbetspasset för veckan börjar om lite mer än två timmar :) Imorrn blir det förhoppningsvis en heldag i skogen där man både finner det ena och det andra. 
Men just nu ska jag avnjuta frukost!

halva....

....veckan har gått och bara två dagars jobb kvar :) igår fick vi upp fyra hyllor(en steg hylla och tre tavellister) i källaren. nu är det bara lite små plock vi ska införskaffa till hyllorna :)

Ikväll blir det fest!

Vi hade fyra hela jordgubbar i vårat land. Så ikväll ska de ätas å mumsas på :) Haha!
Har även hunnit plockat lite blåbär efter jobbet. Tänkte om jag plockar en liten burk ibland efter jobbet så har jag mycket i slutändan! Inte dumt tänkt av mig! Haha

For över gränsen...

....för att se om vi fick tag på nå hjortron.
Vi har alltså ännu inte gett upp hoppet om att det är för sent. Och synen vi fick var att det inte var försent. Myckat kart ännu på lite högre höjder.
Att plocka lite i taget gör inget för mig, för jag tycker det är skönt att vara ute i skogen. 
Till helgen blir det ännu mer friskluft och förhoppningsvis får man plocka något gult då med :)
Men nu till veckan blir det jobb 10-19 hela veckan! 

Vilken fantastisk varm....

...och solig dag! :)
Mer såna här dagar tack! Haha.
Idag har jag vart och plockat lite blåbär, tänkte att om jag plockar lite i taget så kanske jag inte tycker att det är så jobbigt att rensa. Haha! Men blev några små burkar i alla fall. Dock är bärlådan full i frysen här uppe. Så nu måste jag börja frysa in nere i källaren eller sno kött lådan uppe :) 
Blev även såklart två promenader idag. Helst eftersom min tanke är att göra rabarberpaj ikväll som efterrätt och för att den ska gå ner så måste man motionera :) 

Efter jobbet....

....fick även jag fara ut i de varma vädret. 
Jag drog å drack lite kaffe hos mor och far och fick äran att plocka deras små jordgubbar som hade kommit.
Å rackarns så goda dom va. Vad gott det är med jordgubbar! Mumms! 
Imorrn har jag funderingar på att plocka lite blåbär. Men blir de fint vill man ju gärna vara ute i solen. Hmm....jaja, jag och Roxi får ta dagen som den kommer medans husse är och skjuter lite. :)

Stolt Matte....

....är jag idag.
När Roxi fick bada så tog hon äntligen sina första simtag! Vilken lycka. Nu ska vi börja bada mer så hon får simma!
Mycket stolt är jag! :)

Jobb....

...hela veckan lång.
Om jag ska vara ärlig känns det skönt. Jag tycker om att vara ledig, men det är nog lika skönt att få en vardag med :)
Hösten börjar närma sig känner man på morgonen när man kliver upp och måste torka bort dagg på cykelsadeln. I love it! :)
Ge mig en fin och solig höst med många fina färger!

Sista dagen på min lediga vecka.....

....och här har man inte legat på latsidan inte.
Imorse tog jag och gjorde klart saften. Riktigt god blev den....mumms. Rabarbersaft!
En flaska i kylen och två burkar i frysen. Måste införskaffa mig mindre plastflaskor så man kan frysa in i flaskor istället för burkar! :) Haha.
Sen vid tolv tiden följde jag med ut för att fånga hjortron. Vi fångade in några stycken, men blev inte 4 liter som sist utan kanske en liter. Men förstår ju att det säkert ha varit ut många å plockat i helgen.
Gick även förbi detta mobila torn på väg mot hjortronen!
Men nu väntar det jobb hela veckan! :) Känns skönt ändå! Nu få man längta till helgerna istället och till nästa sommar då man får lite betald semester. Hmm, men nu ska jag soffhänga och man får väl även säga Grattis till silvret i Handboll Sverige. Inte så tokigt å komma tvåa! :)

En tur i skogen....

...blev det idag med. En väldigt liten tur!
Dagen började med att jag tog å rensade i landet, tog upp alla våra rädisor (vilket va typ 1 normal och några få små), sen klippte jag ner lite gräslök och stoppade i frysen. Eftersom jag kände att jag var så duktig så tog jag en hink och hunden och gick upp i skogen för blåbärsplockning. 
Nästa gång tar jag med mig en bärplock så det blir mycket blåbär! :)
Jag kan då meddela att min hund äter både blåbär och hjortron. Medans jag gick och strosade på och plockade blåbär så la hon sig ner och åt direkt från buskarna. Haha! Det är min tok hund det!
Igår tog vi och provade Per Mobergs röda vin. Riktigt gott var det till den suveräna maten som lagades igår. :) 
Riktigt gott vin som jag kan rekomendera. Mer av den varan kommer det bli framöver........
Ikväll är vi bortbjudna på kräftor hos mina föräldrar. Sen imorrn får det nog lov att bli mer bärplock innan man går på jobb till veckan igen :)

Mys på en....

...Fredag med eld och vin! :)

Skogens GULD....

....har jag plockat idag.
Så skönt att få dra ut i skogen å gå hukad och söka och finna! :) Haha, var ändå mycket kart så på söndag skulle vi kunna åka tillbaka och plocka. Mumms.
Sen nu på kvällen fick jag för mig att jag skulle göra saft. Rabarbersaft dessutom. Får se hur det smakar när den är klar, den ska stå i två dygn övertäckt. Hoppas den blir lika god som Glöggen jag gjorde själv. 
Jag tycker det är roligare att dricka hemma gjord saft än köpt, så nu hoppas jag bara på att jag själv kan få till saften. Det märks på söndag! :) Den som väntar på något gott......

Onsdag och...

...halva ledigheten har gått.
Då kan man undra vad jag gjort....inte allt för mycket. Får inte ta ut sig när man är ledig. :)
Idag va jag ut på Wiiks och det är alltid lika roligt att gå omkring där. Haha.
Sen hem och gjorde stickor....MASSA stickor. Allt för att det ska vara lätt att göra upp eld i ny kamin så Mattias inte använda Disel. :) Hmm....ja Terapi jobb kallar jag det, men tur jag tycker om att arbeta med fysiska saker.
Imorrn blir det nog en tur ut för att se om vi hittar några bär. Hjortron alltså. Blåbär har jag redan funnit och vet ett super bra ställe att plocka på. 
Fick även lite kantareller av min mor och far som jag håller på att förvälla i detta nu. Blir tusan en kantarellmacka innan maten :) Mummmmms!

Första titten på nya källaren.....

...kommer här.
Idag har det inkommit lite möbler och måste säga att det blir fasen inte så dåligt.
Självklart ska det in även mer saker innan det är helklart. En tavellist bakom soffan så man kan ställa ljus och en tavla på och även en steghylla. En tv ska självklart dit ner med. Så finns lite kvar att göra.
Men här får ni förhandstitten!
Tog även dit en gammal kista som jag köpt någon gång i Umeå på Myrornas tror jag det var som vi ska ha som vedkorg. På den ligger även ett getskinn från bönderna i Avaträsk. Mycket fint och jag är grymt nöjd över dom två skinnen. Ligger även ett på soffan som ni kan se.
Det känns väldigt skönt att det är klart, för nu får man återgå till sitt stick projekt. Sticka en sjal! :)

Projekt Källare....

...är nu färdigt!
Allt är målat och klart. Igår dammsög jag och idag ska det dammtorkas. När det är klart är det bara å in med soffan och sen införskaffa sig de andra som ska dit :)
Men super duper skönt att vara klar med det projektet! Jippi!

Dag 5-6?

Jag har tappat räkningen på vilken dag vi är inne i på Projekt Källare. Borde kanske vara sju om vi började förra lördagen? Aja men hur som helst så har det tagit sig väldigt mycket, alla väggar förutom en vägg är totalt klar, eller två ja, ska ju ha en fond vägg. Enligt programmet Solsidan är fondväggar ute och just därför ska jag köra på det :)
Så imorrn blir dom sista väggarna målade.
Mattias och Bosse har hållt på med skorsten idag och fixat den, snart är den klar och då vankas det mat. Som jag har väntat! :) Haha! Kräftkalas!

Skördfest?

Kanske inte kan kalla det just skördfest, men en lite gurka från mitt lilla gurkträd och en tomat från min mammas tomatbuske :)
God va dom, dock lite små!

idag gick de lite.....

......trögt med projekt källare. Blev bara en vägg målad efter att ja gått en promme med hunden och lagat mat. Missade till och med "sommar med Ernst". Imorrn blir de nya tag! :)

RSS 2.0