Vilodag!

Söndag ska vara vilodag!
Idag har sambon kallrökt lite kött som nu hänger på tork. Hoppas de fick sig lite röksmak, det märks om 6-8 veckor.


Igår var de fantastiskt väder och självklart va vi ut å klämde lite mackor.


Sen fick man agera chaffis åt mor och far som skulle på fest i Hoting med temat 60-tal. Jäklarns va snygg utklädnad dom hade.

Nu är de tre jobb kvällar kvar tills lite längre ledighet. Självklart hoppas vi på fint väder för samtliga påskfirare. :)

Våffeldagen!

Äntligen prickade jag in rätt dag. :)


Har ju missat Semeldagen, trodde den va den 17 mars men ack så fel jag hade, en hel månad fel! Så ingen semla iår eftersom man endast äter det på en speciell dag. Tar omtag på den dagen nästa år. :)


Plötsligt hände det!

Jag tog å klippte mig idag. Brukar gå 2-3 år mellan gångerna så nu har de långa håret försvunnit och förhoppningsvis alla tovor. Jag är inte kort hårig, kan fortfarande sätta upp allt hår i en tofs. Blev även lite slingor så nu är jag sommar redo i håret. Snart har de säkert blivit sådär långt igen. :)

Sen tog jag å köpte mig en burk! Handlar inte prylar så ofta men har en liten plan för allt som hamnar under diskbänken så detta är en start.

Ny vecka med nya möjligheter. Jobb i fyra dagar! Hoppas på fint väder till helgen.

Söndag 22/3

Helgen bara flög förbi.
Igår var jag vaken före tuppen för att sen börja baka tunnbröd vid 8. Blev några påsar. Vid halv tolv drog jag upp till Måntorp och dess skogar för att få mig lite lunch ute i solen. Man hinner mycket under en dag.


Idag lös solen med sin frånvaro vilket inte gjorde allt för mycket eftersom jag då hann både tvätta, snabb städa lite och sy klart alla beställningar.


Nu blir de till att göra mer armband, har två idéer så tror bestämt att jag börjar med dom imorrn. :)

Trevlig Söndag!

Mini semestern i...

...Skalmodal är nu snart över och även ripjakten.
Sen uppdateringen sist har det tillkommit två ripor och någon fisk i fångst resultatet. Vi få va nöjd för denna säsong.
Har haft otroligt fina dagar, igår efter vi provat lyckan på Järvoken så körde vi fjället hemöver och det är så mäktigt. Helt underbart att köra den svängen i fin vädret!


Idag blev det nedre Vapsten och noll i fångst resultatet men lika nöjd är vi för det eftersom solen stekt på hela dagen.


För att sammanfatta det hela så har det vart helt bra väder och fantastiskt före. Nu hoppas vi på att resterande lediga dagar under vårvintern blir soliga och när man jobbar får de gärna vara lite gråare. :)

Skaalma....

.....levererar!
Igår tog vi skidorna för att se om Fenja fick snusa nån ripa. Många ripor fick vi se, men ingen ville befinna sig i närheten av oss.
Otroligt varmt och vindstilla väder.


Idag for vi ut på sjön i snöstorm, sol och moln. Mycket varierande väder. Men jag fick mig två fina öringar, Marianne en röding och Mattias en ripa. En helt okej dag.


Imorrn hoppas vi på bättre väder och minst samma fångst lycka! :)



Fredag!

Ledig dag med otroligt mycket på schemat! Dagen började med en sparktur till mor och far där de intogs frukost. Sen sparkade jag hem och for och handlade. Efter lunch har det lagats mat, otroligt mycket mat. Det har stekts tacofärs, gjorts Tacolåda. Skaldjurslasagne, Potatisbakelser, Kantarellsås och tillslut stekt ripa i ugn! Man blir trött av att laga mat och får ont i fötterna! Men nu är allt klart och nu ska endast efterrätten lagas till kvällens Lets Dance.Igår var de en perfekt vårvinter dag, kallt på natten och förmiddagen och sen varmt i solen. :)I helgen blir de jobb mellan 12:30-23:30, men hoppas på fint väder för alla som är ledig. :)

Plogbilen kom..

...tillslut igår. Så då fick jag äntligen skotta bort plogkanten. :)

Igår va de fantastiskt väder så en promme på förmiddagen och sen lite häng ute i solen med stickningen.
Man hinner göra mycket under dagarna när man jobbar kväll.


Igår började även pyssla med lite armband, känns avslappnande att sy lite och lyssna på jojk musik. :)


Två kvällar kvar på jobbet innan en ledig Fredag innan jobbhelg! :)

Helgen..

..passerade fort förbi.
I lördags blev det några mil i pulkan, men kläm-ihop-mackan var målet med dagen och den fick ja.








Söndagen spenderades mest inomhus, men innan herrarnas 5mil värmde jag och hundarna upp med knappa milen själv på skidorna. Blåste lite väl mycket på vissa ställen, men annars gicke fint.

Idag sitter jag och väntar på plogbilen så jag få skotta bort plogkanten. Kanske kommer innan jag börjar jobba kl 17 om jag har tur. :)

Stickprojektet går framåt, snart är andra armen klar och då är de bara ryggen kvar. :)

RSS 2.0