Norskt dansband....

....hör väl inte till vardagen att man lyssnar på innan jobbet :)
Men se de blev det idag. Lite dansband och stickning.

En bit på vägen...

...har jag kommit nu med min stickning.
Snart klar med första delen på 70cm. Sen ska det stickas en likadan.
En skidtur hann jag med idag, dock hade jag inget glid, nu måste jag ta tag i kragen och köpa valla och valla så man har sig nå glid i spåret. Har vart ner på affären och hämtat ut min parfym, så nu kan man lukta lite gott :)
Nu snart blir det lunch.
Funderade ett tag på att åka ner på sjukan och sitta där och ockupera, men jag är lite folkskygg och läste på VK att det var mellan 70 och 100 personer där. Åker jag ner dit behöver jag verkligen akutsjukvård!

Då va det....

...snart bara 3 kvällar kvar med jobb! :)
Det verkar ha varit en mycket rolig och svettig och krampkännande träning ikväll som jag missade. Men jag hoppas Martinas syrra kan komma fler gånger så man får chansen att vara med.
Helt annars ok dag.....dock stank jag blodpudding då jag kom tillbaka till jobbet efter att ha varit hemma på "lunch/middag". Haha, att man alltid ska lukta os. :)
Men nu är det inte länge kvar tills man får hem och snusa täcke.

Skalmodalen....

....är en mycket härligt och vacker plats.
När vi kom fram i Fredags så blev det lunch. Sen for Mattias och Bosse ut å körde upp leden, medans jag och Roxi tog en liten skidtur. Sen var det slappning och stickning och god mat och massa surr och lite "på spåret" tittning.
Lördagen kom och då fick jag låna Mariannes skoter, den svart/gula skotern och vi drog upp på fjället så jag fick se lite fjäll (vilket man såg från fönstret i stugan med). Solen sken på vägen upp och det va helt underbart vackert. Längtar till nästa gång vi ska upp och solen värmer och man kan fiska. :)
Hem färden bestod av sång och kisspauser :) Haha. Jäklar så trött man va när man kom hem, även fast man haft en sån lugn och härlig helg så är man super trött när man väl kommer hem.
Tur man börjar sent hela veckan så man får sova länge på mornarna, till nio senast i alla fall.

Till fjälls....

...beger vi oss imorrn.
Så det blir inge bloggandes då inte. Utan återkommer på söndag/måndag! :)
I helgen ska jag bara njuta av lugnet och ha det gött. Får hoppas att det inte blåser allt för mycket bara. Håller mina tummar! :)
Upp med tuppen imorrn bitti. JIHOOOOOOOOO!

Det blev visst inga...

..."energy bars", glömde köpa vanliga chasewnötter. Får ta det till veckan, börjar ju ändå inte förrän halv tre varje dag så nog hinner jag göra sånna då.
En liten skidtur blev det med hunden, var visst inte så skoj då spåren va igensnöade, men blev minst 3km iaf så det får duga för idag. Snöar gör det med.
Då ska jag även påbörja ett nytt projekt i stickningen. En PONCHO ska jag ta och sticka. Skall börja lite smått nu innan jobbet och sen fortsätta i helgen. När färdigt resultat är klart och jag är nöjd såklart då kommer den upp här, annars kommer den att slängas! :) Hahaha.

Torsdag 26/1

Idag har vi kommit till Torsdag. Det är en bra dag i veckan, för om man jobbar fredag då vet man att det snart är helg och kan vara uppe lite lite längre än tidigare! :) Haha.
Men jag börjar dagen med att kliva upp vid sju för att sen sätta mig här och spela några partier betapet och äta frulle innan jag ska på affären kl nio. Har en fullbokat dag idag. Efter affären ska jag ta och göra "Energi bars" om jag orkar och sen ut med hunden i skidspåret om temperaturen faller lite. :)
Sen blir det ju jobb ikväll. Å imorrn drar vi till fjälls. Ska bli skoj, kameran måste jag ta med så man kan ta lite fina bilder om man får chansen, eller lånar man bara Mattias mobil :)
Men nu blire ett parti betapet till innan affären.

Min mobiltelefon..

....har inte så många funktioner när man ska ta kort. Det är lite tråkigt faktist. Testade lite olika idag och jag har ju såklart en vinnare.
Där har vi från vänster negativ, solarisera och svartvitt.
Men den så blev bäst var ju såklart sepia.
Jag tycker ju om å knäppa kort. Betyder detta att jag måste köpa mig en ny telefon eftersom det är lite jobbigt å bära runt på en väska när man är ute å går i skog och mark eller helt enkelt bara är ute på byn. Tror tusan att det blir en ny telefon, men inte ännu. Denna månad är det köp stopp. Men i Mars där kanske. :)

Skippade....

...morgon promenaden.
Ibland får man vara lat. Får ta sig en promme med hunden ikväll efter jobbet istället. :)
Började istället dagen med att se en film. MARMADUKE.
Hmm, ja den fungerade väl att se på samtidigt som man spelade betapet.
Så snart blire jobb igen. Finns både för och nackdelar med att börja 10 och gå till 19. Fördelen är att man hinner ut med hunden innan eller sova längre än till sju. Nackdelen är att man jobbar till 19 och orkar ibland inte göra annat än att sätta sig i soffan och sen blir man sittande där tills man ska sova. Haha. Men imorrn har ja sovmorgon ännu längre eftersom jag inte börjar förrän 14:30.
Men nu tar jag och slår på lite musik tills ja börjar.

Tisdag 24/1

Så då har vi kommit till tisdagen på denna vecka.
Måndagen bara susade förbi. Det var promenad, jobb och sen träning. Å så blev det som sagt tisdag. Idag blev det sparktur, sen jobb och sen vette tusan vad det blir ikväll. :) Men det blir soffläge eller skidtur. Haha
Tänkte jag skulle bjuda på lite bilder från Borga i fjol då vi var upp och hade fest för min bror som fyllde 30 år. Vi var i backen och åkte och det var helt underbart, solen lös, några få minus och puder snö. Kan enbart sammanfattas som att det var en grym åk dag.
I år måste man ju upp igen där i mars för att åka en dag å sen ta en öl i backen och må gott. Haha Afterski måste man ju på! :)
Men nu ska jag gosa med hunden innan jag ska dra på jobbet!

Idag är jag mig....

....själv igen.
Den glada och optimistiska Tina.
Redan gjort en morgonpromenad, ätit frukost och fixat till sig innan jobbet. Å behöver inte fara förrän om 20 min. Jag ligger före alltså. :) Jag hoppas att jag är ledig på lördag för då bär det av mot fjälls om jag har tur, men först måste vi kolla med chefen hur schemat ser ut. :)
Men nu är det Måndag och det betyder en helt ny jobb vecka. Så alla får ha en fantastisk måndag!

Vacker Tass....

...tog jag och beställde idag.
Måste ju prova om det fungerar så tösabiten slipper bita på sina tassar stup i kvarten då det fastnar snö i hennes tassar. Må det fungera och att det kommer rätt så snart.

SUR-TINA

Idag får man kalla mig sur Tina. Vaknade nog helt enkelt på fel sida. Å inte hjälpte det att göra av med lite energi och ut å skida, för skoterspåret va inte det bästa att skida på plus en hund som det fastnade i tassarna på, något sur jag blev då. Hmmm, men efter lite guitar hero och godis ätande så mår jag lite bättre. Haha, men nu är det kväll och dagen/kvällen kan bara bli bättre! :)
Ha en super söndag kväll!

Idag har jag sådär...

....absolut inget sug på vad jag ska göra.
Tycker det är riktigt jobbigt, men känner jag mig själv så kommer jag ut med hunden en sväng i alla fall. Men ska väl ta och sopa av bilen och starta upp den så se om den går en sväng. :) Sen vette tusan, snöar gör det med. Idag är ja inte på mitt bästa humör, men innan kvällen är ja nog på topp igen!

En lite för aktiv dag....

...har det nog varit idag.
Tog skidorna och skidade några 5 km med denna lilla vän. Som inte tycker om att det fastnar snö under tassarna så är specialist på att lägga sig ner och bita på dom vid fel tillfälle.
När det var klart så är min mor och far hundvakt åt Mosters och kusins hund, så då ville dom att ja skulle ut å rasta dom en liten sväng. Äsch, ska jag ut å gå så går jag väl en lite längre runda med dom, såg tog å gick 5 km med dessa två tösabitar.
Så efter lite kaffe och surr hos mor och far tog jag och for hem och la mig i badet. GUD så skönt det va. Tog även och lyxade till det med några saltade pinnar och vatten i badet.
En sju helsike skön dag har det vart. Så nu är jag lite slut i kroppen. Men ikväll ska det lagas Kantarell Risotto med en stycke älgfilé. Mumms va gott om det blir lyckat, annars har vi väl rester från gårdagen som vi kan äta.
Skål, för nu tar jag mig en kall öl och njuter för fulla drag tills det är dags att laga mat.

Lördag....

....och jag vet inte vad jag ska hitta på.
Det jag har kommit på än så länge är att jag ska låta hunden äta nu och under tiden ska jag lyssna på melodikrysset. Sen ska jag ut med hunden en sväng så hon får springa av sig. Sen vet jag faktist inte vad jag ska hitta på. Hmm....jaja det får tiden utvisa. Kanske dra en runda på Guitar Hero. :)

Man får kalla mig världens bästa!

För idag har jag bjudit på smothie, massage och snart middag. :)
Att skida med hunden är ibland ingen lek, hon lyckas oftast lägga sig å ska bita på sina tassar i nerförbacken. Ni kan själv tänka er vad som händer när hon tvärstannar och jag kör förbi.......
Men jäklar vilka spår vi har här i Dorotea. Jag är riktigt nöjd och tycker dom gör ett FANTASTISKT jobb, för nu tycker jag det är kul att ta ut skidorna och åka.

Att vara vuxen,,,,

...betyder att man kan äta Lussebullar till frukost och en te kopp.
Har man kvar två paket lussebullar får man nog lov att äta upp dom innan nästa jul! :)

Tog och gjorde något....

...något nytt men lätt till middag idag.
En omelett i ugn typ med brockoli och bacon. :)
Efter maten fick man ut och kroppsarbeta, skotta lite snö! :) Haha, sen tog ja en pytte sväng med hunden och sparken. Får bli längre promenader imorrn då jag är ledig.
Men nu blir det film och GODIS. Man får äta godis då man har mens! :)

Ett stycke...

....vantar blev klara ikväll.
Skönt å kunna sitta å sticka lite ibland och koppla av till lite musik. :)

Fick lov att sluta....

...tidigare idag på jobbet.
Fanns som inget att göra. Så då tog jag mig en promme med hunden. Skönt å få det bortgjort, jag känner lite halv trött i kroppen idag, inget bra.
Man vet aldrig vad hunden hittar när vi är ute och går, eller hon springer.
Annars har det inte hänt så mycket idag....en väldigt ohändelserik dag i mitt liv :) Haha

Robin Hood...

...en tekopp och päron och ananas.
Tycker det är lite roligare att skära upp frukten å äta än att äta dom som dom är. :)
Så nu blir det frossa frukt och dricka te så man måste upp å kissa inatt! :)
Underbart!

Blodpudding....

...är en grymt god och lättsam mat att laga! :)
Skönt när det går snabbt att laga mat när man kommer hem efter jobbet och vill ha mycket tid till annat.
För mig är annat att lata sig och ut å gå/skida/sparka med hunden, ;) Haha.

2012-01-16

Idag var min lediga dag.
Inget inplanerat men ändå är klockan redan snart tre och jag har inte haft en lugn stund. :)
Vart hem till mor och far och låtit hundarna leka lite, plus att jag skottade snö. Sen på affären å handla så man kan laga korv stroganoff ikväll och sen blev det till att göra 14 dagars sallad. Och lunch såklart måste man med hinna med. Sen blev det en tur på skidorna med hunden.
På skidturen flög det upp 10-15 orrar ur snön så jag höll på skita på mig medans hunden sprang som en tok runt och ville fånga dom. Sen när alla hade flugit sin kos vände jag om och skidade tillbaka! :)
Nu blir det film och en tekopp och en apelsin.
Sen ikväll ska jag ta på mig fotbollsskorna och dra å träna lite fotboll. En hektiskt dag!

Mörkare eller ljust...

...är min fråga.
Ska jag färga håret lite mörkare? Blev som sugen på det nu när jag kikat på lite gamla bilder. Hade som varit skoj, men tänk om jag vill ha det lite ljusare sen? Då måste jag ju som gå till en frissa, fast iofs är det kanske bra för då måste jag passa på att klippa mig samtidigt. Hmm....några förslag. Ljust eller mörkt?

Whisky Lullaby

En härlig sång som spelas när jag kör bilen till jobbet denna helg.
Dumt å köra bil när man har en kvart att gå egentligen men eftersom jag lunchar hemma och Mattias inte ska behöva vänta med maten allt för länge så kör jag bil, men endast på helger :) Haha
Här kommer låten i alla fall:



En promenad blev avklarad idag med och sen slapp i soffan. Även fast jag jobbar till halv tolv på kvällen så är jag ändå uppe tidigt, eller vid nio imorse. Men försöker att inte sova bort dagen.
Imorrn är jag ledig så ska väl passa på att ta en tur med hunden om det är bra väder. :)
Glad Söndag på er!

En solig och fin dag...

...även idag.
Tog med mig Mattias ut och gick idag i det fina vädret. Gick inte så snabbt men då fick både han och hunden röra på sig. :) Haha. Fasen idag kände jag att snart, snart, snart är den varma sköna solen här. Om sådär en månad eller lite mer.

Annars är det jobb som gäller ikväll, väldigt lugnt och matcherna har hittills fungerat som dom ska. Jag håller tummarna att de resterande gör det med. Man blir som glad när dom fungerar.

Ha en Super Lördag!


2012-01-13

Det sägs att detta ska vara otursdagen, men jag brukar då inte ha mer otur än vanligt.
Idag hade jag en ledig dag, så då måste man väl göra alla måsten, vilken var skotta snö och handla. Tänkte skotta snö för en dag sen men då va grannen ute precis när jag tänkte så då vägra jag. :) Haha. Folkskygg? Hmmm....
Annars idag har ja nyligen vart ute en sväng med hunden och skidorna. Hunden sprang bra, men skidorna va tröga, så blev ingen lång sväng.
Men som jag brukar säga, hellre att man är ute en liten sväng än inte alls.
Nu är det MYSFREDAG!

Jag är inte frisk någonstans....

......haha! Men jäkla va skoj vi hade!
Gilla livet och drick öl ur sugrör. Va rädd om tänderna! :) Haha

Trött...

....idag?
Jag är trött idag, vet inte varför, men energin är inte på topp. *suck*
På fredag får jag mer energi med en ledig dag! :)
Trevlig ONSDAG

22 minus....

...var kallt imorse.
Helt otroligt att man tycker det är super duper kallt när det kan vara 30 minus och man tycker det är en smula kallt. Hoppas det blir lite varmare snart, typ minus 15 får det gärna vara i veckan, fram till torsdag för på fredag är jag ledig.

En lugnare....

...dag idag.
Tog och bakade lite bröd, tycker det är gott å ha hemmagjort.
Efter det var klart så tog jag och tog en promme med hunden efter skoterspåret. Kan då erkänna att jag kände inte min rumpa när jag var påväg hemåt. Så kallt tyckte den att det var. Haha.
Så nu är det bara att invänta kvällen då det blir hemmagjord pizza och julmust! :) Mumms och även en 14 dagars sallad till det. Mumms. Idag känner jag att ja gjort mycket nytta, hann till och med dammsuga av golvet här uppe medans brödet var i ugnen.
Ny vecka imorrn med en MASSA jobb. Har varit skönt att va ledig i tre dagar. Längtar redan till nästa gång jag är ledig i 3 HELA dagar. :)

En tjäder mindre i skogen...

.....blev det idag.
En riktigt härlig dag med en fångst, kunde ha blivit fler....men dom tar vi nästa gång. :)
Storjägare? Nej men fågelsökare :)

Sushi var faktiskt....

....lättare att göra än jag trodde.
Eller dom där rullarna var lätt efter jag gjort fel på första :)
Kan även säga att det råka bli lite för mycket wasabi så dom gick knappt att äta. Men för att vara första gången är jag nöjd, nästa gång ska jag endast göra dessa rullar men då ha wasabin bredvid. Haha.

Minus 13.5....

...var det när jag kom hem efter att ha skidat en tur med hunden.
Var rätt skönt ute faktist ändå. Blev endast kall om låren och rumpan, men hade jag hittat mina värme cykelbyxor så hade jag vart varm där med. En skön sväng med hunden blev det. Mycket nöjd. Kallt men mycket fina spår.
Jag tror det har kommit en del snö i veckan för det var verkligen djupt när jag skulle gå en genväg hem.
Är det inte riktigt fantastiskt när man kan gå ut från huset och hä på sig skidorna och sen åka iväg? Slippa ta bilen och hålla på. Det är då man bor i norrlands inland när man gör sådant. Näe jag älskar det! :)

Ikväll ska jag göra något....

....som jag aldrig har gjort förut.
Ska ta och göra sushi ikväll. Får se om ICA har allt som jag behöver. Ska bli spännande att prova något nytt. Hoppas bara det blir gott och ätbart. Nu inväntar jag bara att affären ska öppna så ska jag fara å handla.

Smällare borde...

...förbjudas.
Ett par barn hade stoppat in en smällare i en hunds mun och sedan tejpade igen munnen och sen tände på smällaren.
Det läste jag om idag. Hunden har fått somnat in och lever ett lyckligt liv i hundhimlen. Men vilka hemska barn. Dom barnen har inte fått en ordentlig uppfostran. VEM gör nått så grymt?
Arg blev jag när jag läste det, usch och fy. Så jag tycker vi borde förbjuda smällare helt.

Är det något jag tycker är hemskt, är när djur behandlas illa eftersom dom kan ej säga ifrån.
Ville ej lägga ut bilden då den var hemsk att titta på.

SMÄLLARE BORDE FÖRBJUDAS!


Årets första....

.....snöskottning av taket hos mor och far är gjord.
Det har varit en hektiskt dag idag, elller? Jobbade från 07:00 till 13:00, efter det sparkade jag hem och åt en macka och sen iväg till far för att hjälpa han med taket. Tog en timme! Hem för att snabb skotta av gården, inte allt för mycket snö, men hellre att man gör det många små gånger än en stor och håller på att dö av uttråkning.
Hädde på lite fästvalla på skidorna, får se om dom håller måttet ikväll då det ska ut å skidas.
Å nu sitter jag här och inväntar kl 16 för att då åka ut med skidorna och hunden.
Tur jag inte är höjdrädd, för då hade det inte kunnat gått att hjälpa far i dag.
På fredag har jag blivit ledig så det blir en lång ledig helg för mig. Det gillas skarpt.

Tisdag morgonen....

.....är här och jag är super trött. Ville verkligen inte stiga upp imorse. Men men bara att göra det. Väl uppe går det ju bra. :)
Igår gjorde jag Lasagne till middag, det är en bra maträtt eftersom det blir så mycket, allt man gör mycket av på än gång är bra mat, då blir det ju lunchlådor och då slipper man äta makor till lunch.
Ikväll blir det nog lite skidor om vädret tilllåter, direkt efter jobbet. Sen får man lov att göra lite soppa. Måste komma ihåg att handla bara, lite bröd m.m.
Ha en Fantastisk tisdag

Det var tungt...

......men inte jobbigt tråkigt, utan svettigt kul.
Skottade först våran uppfart, sen när Mattias kom hem drog vi å skottade hans föräldrars med. Varför inte? Vardagsmotion :)
Skulle egentligen vara ledig idag, men hade inte planerat in något så när ICA ringer och frågar om jag ska jobba tackar jag givetvis ja, även imorrn blir det jobb. Men på Onsdag ska jag ta och vara ledig för sen blire jobb torsdag och fredag. Har en ledig helg i alla fall som jag ser fram emot. God mat och bara vara är mitt mål. :)
Som ni kanske vet så har det blivit en del jobb under stor helgen, både jul och nyår. Så hoppas jag kan få vara ledig påsk i alla fall. :) Men nu ska jag äta något för att sedan fara å jobba kl 15-19.
Ha en underbar Måndag och första veckan på detta nya år.

Lugn kväll...

...avslutas med en låt.


2012

Första prommen för i år är avklarad i detta snö väder. Blev en tur på skoterspåret så hunden fick springa av sig lite. Så nu har jag ätit en ölkorv och ska snart iväg på jobb. Diskar gör jag med.
Idag ska vi starta gammpärlan och se om hon orkar ta mig till jobbet, ska även se om motorvärmaren funkar och kupévärmaren. Kan vara bra att ha den igång innan man slutar jobbet så man slipper skrapa rutorna halv tolv.
Bilderna blir ju alltid lite mörkare än vad det är ute då man inte har en värsting telefon med grym kamera. :) Haha men snöar gör det i alla fall.

God fortsättning...

....får man väl säga.
Vet inte riktigt vad man ska säga efter det blivit ett nytt år.
Hunden klarade raketerna hyffsat bra, hon övervann en rädsla och fick en ny, då borde det väl utjämna sig. Förr ville hon ej gå i trappen men igår sprang hon upp och ner som en galning. Även imorse gick hon ner när jag gick och hämtade mat åt na. Men synd bara att det ska smälla så mycket på nyår, visst det är fint, men börja skicka upp en massa eldballonger istället.
God fortsättning på er. Här snöar det för fullt plus att det blåser. Haha, underbart väder.

RSS 2.0