Utbildning

Idag har de vart utbildning på schemat och samma gäller imorrn. Så just nu ligger man på hotellet under täcket och kikar på TV. :)

Igår köpte jag en sele till Fenja med ett presentkort och eftersom de blev pengar kvar så investerade jag lite prylar till vinterfisket i påsk. Så nu är jag redo att dra upp de stora fiskarna!


Grattis Mattias...

...på namnsdagen. Nu kommer de fina helgerna och myset ute med gott sällskap. :)

Idag har jag bakat, hör och häpna, inte varje dag jag gör sånt. Men får man fin främmande så kan man inte bjuda på köpefika. :)

På onsdag åker jag åter igen till Uppsala för utbildning i två dagar. Tillbaks på Torsdag och sen ledig i helgen. Blir en kort vecka men den kommer gå fort! :)

Söndag!

I fredags befann jag mig i borga och tror vi skotta snö hela dagen, förutom när vi tog oss en skidtur. Jag, far och morbror Gunno. Gunno fick låna Fenja så vi hade var sin hund. :) Det snöade verkligen hela fredagen. Så de blev ju både hockey, bastu och spel den dagen. Älskar å spela spel!Igår blev det som bara frukost, packa ihop och fara hem för att sen börja jobba halv tre. Hade gärna stannat hel helgen med släkta. Idag har vi hunnit ut på skidor och vilket fantastiskt väder. Hade jag inte jobbat hade jag tatt med mig fika och stannat efter vägen. Fy rackarns vilken energi kick! Nu väl hemma och ändå nöjd över milen som det blev är de bara å invänta hockey och jobb. Men imorrn är jag ledig och då ska det spånas mer på armbanden. :)Trevlig Söndag!

Många tankar....

.....som snurrar i huvudet.
Om ni som läser fiskar lite och filéar fisken så kan ni spara skinnet till mig så länge det inte är röding, färgen försvann när jag garvade det. :)

Ska även samla på mig lite konservburkar för att se om det funkar med den idén jag har. :)

Efter jobbet drar jag upp till Borga med hundarna eftersom släkten på mammas sida är där. Måste passa på att träffa dom när man kan. Är ledig imorrn och börjar halv tre på lördag.
Ha en fortsatt trevlig Torsdag!

8,6km

Så långt blev det igår när vi skidade, gick otroligt fort och det blev en vurpa i en liten nedförsbacke. :)Blir nog samma runda imorrn så dom får springa av sig igen. :)Ikväll har vi lagt lite näver i blöt för att se om det blir bra och att jag kan använda det till armbanden med fiskskinn. :)

Söndag!

Idag har det blitt både snö skottning (tungt) samt en promme med hundarna. Lyssnade på Digilistan under tiden och kände att jag kunde gå långt, gick kronhöffersväg och runt timmervägen och sedan tog jag sjön bort till viken för att sen snedda upp från skoterspåret och hem där hökbergsvägen börjar. En lång och skön promme! Det bästa med att ha motionerat är att hundarna och jag är nöjd att man kan göra annat!


På så vis tog jag och lekte lite idag igen med kameran. Dock flödade inte insperationen, men vad gör väl det, man få va lite påhittig!
 
 
 
 
 
 
 
Nu har jag lekt färdigt, men det är skönt att göra annat än att glo på TV och snart kommer dom fina helgerna då man endast är ute och myser i solen! Som jag längtar!
 
 
 
 
 
 
 
 

Idag känner jag att jag lever!

Vilken otroligt härlig känsla av träningsvärk jag känner idag. Lite överallt men mest i rygg och axlar, nu hoppas jag att Linnea börjar köra mer crossfitinspererat pass för då, är jag först att skriva upp mig på listan de dagar jag kan. :)
 
Imorse tog jag och lekte lite med kameran, detta är resultatet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Annars har jag och hundarna hunnit med och skidat idag, blev 14,2 km när vi kom hem. Tog skoterspåret mot Avaträsk och sen vände vi vid skidstugan och tog vägen hem, väl nästan hemma tänkte jag att vi skulle ta ett varv runt sjön, men efter att jag kommit till T-Bryggan så kände jag inte för det längre så då tog vi och skidade hem. En härlig tur trots träningsvärken, men jag har ju lärt mig att det bästa sättet att få bort värken är att träna igen. Så vi får se hur det känns imorrn! 
Ikväll ska vi upp till Måntorp på lite mat å melodimys, det bestämde Sanna förra helgen. Å Sannas ord är våran lag! :) Haha!
Här får ni lite mer bilder från den nya kameran!
 
 
 
 
 

En helt vanlig fredag..

... med lite parträning på lunchen. :) Det var otroligt jobbigt för stunden men efteråt kändes de skönt, så får man se hur de känns imorrn. Förhoppningsvis känns de bra så jag kan ut med hundarna på en längre skidtur. :)

Visst gör vi om den där träningen fler gånger Jennie?
Slutade fyra idag och skulle gärna göra de varje fredag. :)

En snöig helg....

...som har resulterat i 17km skidåkning, två omgångar snöskottning men ingen plogbil som kört förbi ännu!
Kunde inte helgerna vara lite längre?




Hundarna verkar då ha fått sprunge sig nöjd och är dom nöjd är jag nöjd! :)

Min Dag!

Idag fyller jag ett år äldre och de firar jag med att jobba kväll! :)
Har fått många glada gratulationer och otroligt fina presenter! TACK!



Två av de fina presenterna! :)

Samernas nationaldag!

Hoppas alla samer firar sin dag! :)

Idag blev det endast ett varv på sjön, får hoppas på längre tur imorrn. Jag har lyckats med att skida varje kväll fram till idag så jag är nöjd!



Idag gjorde jag något som kan bli en positiv förändring eller ingen skillnad alls. Den som lever får se! :)

Kvällstur!

I går blev det ett varv, ikväll blev det två. Två varv blir 6,4 km om man räknar med promenaden ner och hem från sjön. Härligt!
Har en hund som drar så behöver bara stå och staka, så lite armar får man träna. :)



Hel helg i fjället!

I helgen har vi vart i Borga. Man kan säga att de va ett litet äventyr. :)
Skulle ta en lång tur på sjön var de tänkt men efter många hinder och fastkörning för både vi på skidor och dom på skoter så blev det en tur på cirka två timmar och på dom två timmarna kom vi bara 3km. :) Jag säger bara PUDER!




Väl hemma blev det vätskepåfyllning och en Bastu. Underbart!
Innan middagen blev de några partier 6,50:- poker som Mattias vann två gånger i rad.


Fredagskvällen fick jag lite blommor och paket även fast jag inte fyller år förrän på Fredag. Lite tidigt firande kanske. :)

Vi avrundar helgen med lite slö tittande i soffan! Trevlig söndagskväll.

RSS 2.0