Dagen innan imorrn..

...är de idag.
Snö, snö och ännu mera snö kommer det, har ju inte slutat snöa än och så underbart det är att se.
Det går lite trögt att sparka till och från jobbet men inte ska jag klaga över det. Plogbilarna gör så gott dom kan. ;)


Skinkan har provsmakats och är nog den godaste hittills tror jag. :) Om det är jag som lyckades med tillagningen eller om det är uppväxten på Lertorps farmen låter jag vara osagt, men god va den!


Bara tre dagars jobb kvar innan lite lång ledigt igen och fjället! :)

Äntligen fick jag....

....ta fram skidorna och ta mig en tur. Sånt otroligt skönt väder ute idag och nya skidorna gick bra och som vanligt får man lite ont i fötterna av nya pjäxor. Men så värt det!
















Hoppas på fler turer i sånt här fint väder i vinter. :)
Batterierna är nu påfyllda!



Kräftkalas mitt i vintern!

Eftersom jag fick höra att de va några som åt kräftor förra veckan så blev jag så sugen att jag slog till på paketet som låg i frysen. Ska bli kalas gott och till förrätt blir det en räksoppa med ceviche på salladsblad. Mumms så gott de ska bli. :)

Vart ledig i två dagar nu och de känns otroligt skönt, att jag dessutom har tre hela lediga dagar kvar känns ännu bättre. Hoppas på en skidtur imorrn. :)

Igår följde jag mamma och vän till kyrkan på julkonsert. Det svängde och dom va otroligt duktiga.



Jobbhelg!

Då är första helgen gjord och 20 timmar blev det. Känns faktiskt lite drygt, ingen människa ska behöva jobba helg, om dom inte vill. Vilket påhitt!

Men tredje ljuset är iaf tänt.


Nu väntas tre dagars jobb mellan 12-22, 9 timmar per dag. Sen är jag ledig i fem dagar, som jag längtar. ;)

Nu börjar denna period...

....då det blir stora bollar på hundarnas tassar. :)


Även mina broddar har jag provat och dom satt som en smäck på foten. Även en liten påse hängde med som man ska förvara dom i.

Broddar och reflexväst, det är grejer det!

Sparkjakt!

Det va vi ut på igår, alltså sparkade för att motionera hundarna samt se om vi såg någon fågel. Ingen fågel, men motion och friskluft fick vi. ;)








Idag blev det lussekatts bak och även i år blev nog mina de ofinaste i hela Dorotea. Jag lär mig aldrig att jag måste göra dom smalare och mindre. :)
Nästa år kanske!



Mormorsrutor

Det virkars mormorsrutor hos mig, tog upp mitt projekt här om dagen. Vet dock inte vad de ska bli än, kanske en filt, överkast, sjal eller poncho. Några förslag?



Mycket konstigt att den rosa blev röd på den nedersta bilden. Där de är rött är de egentligen rosa. :)

Annars är de lugna gatan i vårt hus, blir inte mycket promenader med hundarna i denna halka. Nä nu får kylan och snön komma tillbaka så man kan ut och röra på sig på ett säkert sätt. :)

RSS 2.0