Regn?

Tro på tusan att det regna lite när jag gick imorse.
Blev nästan lite ledsen i ögat, fast det är ju två plus ute.
Idag vid lunch så är det halvlek för denna vecka :)
P3 en te kopp och lite betapet så är morgonen räddad! Haha

Melodifestivalen....

....är inte som den bruka.
Kan dom inte bara ha en tävling? Men jag tycker då Lisa Miskovsky gjorde det grymt bra i alla fall!
Fast på nått vänster skickar vi såna där unga pojkar som sjunger pop låtar. Fast gick ju bra i fjol ändå och låten satte sig på hjärnan. Tråkigt nog.
Igår fick jag ett sug av att spela Monopol, hur längesen som helst jag körde det..... :)
Super fin dag idag, men stavgången i morse gick inte så bra, hade visst snöat och ploga upp vägen jag ville gå hade dom inte gjort, men en liten tur blev det. Sen blev det en liten tur med snöskottarn, orkade inte skotta hela gården så tog bara å skotta upp så Mattias kan parkera bilen på lunch.
Näe nu blire snart jobb!

19 minus?

Hur gick det här till?
Jag skulle gå morgonpromenader denna vecka med stavarna, men börjar det såhär är det inge skoj :)
Frukost och film är rätt ok det med!
Tror hunder är helt slut från igår då hon fick springa och springa och leka. Haha. Hoppas på att hon inte slaktar några träskor idag.
Glad måndag och en ny vecka har börjat.

Dagen har bestått av....

....förljande:
-lite skidåkning
-sol
-lek i snön
-kläm-ihop-grillade-mackor
-varm oboy
En HELT underbar dag helt enkelt.
Nästa soliga lediga dag röstar jag mer än gärna på att dra upp på fjälls igen. Skönt å ha så nära till fjälls. Kan då säga att det är en del snö som ni ser. Min helg har varit kanoners, även fast jag fick jobba igår. Nu ser vi fram emot en veckas jobb mellan 10-19 varje dag tills nästa helg. Må det vara soligt och fint då med, då är jag redo med kläm-ihop-mackorna!
Nu ska det ätas micro pizza och se på tv....sånt man får göra när man vart ute en hel dag. UNDERBART!

Jobb....

.....har det varit idag. Men inte är jag deppig för det, för direkt efter kl tre så tog jag skidorna och ut och åkte. SÅ underbart. Är man lyckligt lottad eller vad? Fantastiskt!
Imorrn är jag ledig och då ska jag ut och njuta av det super fina vädret. För jag hoppas det ska vara sol imorrn med. Yippi!

Kan summera...

....morgonen på detta vis.
En trött tina som gjort en liten promenad som nu sitter med en tekopp och en macka och ser en film innan man ska börja jobba.
Väldigt trött. Vette tusan, kunde nog inte somna igår. Men känns skönt att få jobba enbart till sju idag. Så idag ska det svaras på mail så det är gjort! :)
Men nu ska jag fika och se film plus spela betapet.
Godmorgon!

Efter skidturen...

....kom molnen.
Drog ut vid kvart i elva kanske och solen sken och var underbart väder. Nu när jag har kommit hem och duschat och sitter och äter lunch då är det mulet. Kan man då säga att jag hade tur med vädret eller vad! :)
Det var super härligt att ta en skidtur, varmt och skönt och solen värmde till och med.
Tog inga bilder på turen så ni får en låt här istället. NJUT av torsdagen!

Halvlek....

....och jag har inte ens börjat jobba för denna vecka ännu.
Jobbar nämligen idag och 4 dagar framåt :)
Morgon promenaden var gjord till halv tio, så sen va ja klar med ALLT som jag måste göra idag.
Så nu blir det lite morötter, apelsin och mackaroner och betapet match, så man är redo att börja jobba sen kl halv tre. :)
Det snöar ute dessutom så det fina vädret försvann men ska troligen komma tillbaka imorrn! :)

2 dagar i rad...

...med fint väder.
Idag blev det ingen super lång tur med hunden, enbart 5 km med hon och Cheeva.
Efter det så tog jag och skottade av gården medans Roxi fick sitta och njuta i solen.
Så nu sitter vi inne och degar och kikar tv. Hoppas på att det blir såhär fint någon helg så vi kan fara ut och grilla lite kläm-ihop-mackor. Får hoppas på söndag! :) Nu ska jag sticka lite till. Ikväll blir det till att äta en semla! Mumms, tur man bara äter sådana en gång per år :)

Min så kallade egen-gjorda Poncho....

....kommer här på bild.
Så nu håller jag på att sticka en åt min mor som ska se lite anorlunda ut, ska vara lite mindre i halsen så då får jag fundera ut något, blir nog en knapp som hon kan knäppa igen vid halsen. :)
Idag blir det promenad senare efter lunchen. Ska sparka hem till mor och far och hämta upp cheeva som ligger ensam hela dagen. Tur man kan hjälpa till! :)

Stavgång...

...det är något som man gör alldeles för sällan.
Men idag tog jag tag i stavarna och gick en sväng igen. Skönt!
Men när man kliver upp vid sju tiden så då hinner man med mycket. Till klockan nio imorse hade jag dammsugit, dammtorkat och torkat golven. Så nu efter promenaden vet ja inte riktigt vad som står på schemat. Tar och stickar lite och känner av lugnet tror jag!

Helgerna går lite väl fort...

....ibland.
Och denna söndag skulle ja jobba, men blir inte förrän kl 18:00-23:00. Så då hade vi kunna åkt upp till borga. Tänk vilket före det hade vart där uppe....så fantastiskt med ny snö :)
Idag har det blivit Pirog bak.
Först måste jag ju berätta om att jag var ute på stav-gång. Det va inte igår och jag tror att det va super jobbigt, för det tog på, jag va alldeles slut när ja kom hem. Kan iofs bero på att jag gick lite längre än vad jag bruka. Men skönt va det för solen va fram å hälsade på ibland.
Men nu till pirogerna. Det är då första gången jag gör det och kan då säga att det tar tid har jag märkt. Haha! Typ sådär nästan tre timmar totalt från första smör-klicken tills att dom alla är klara i ugnen. 
Nu får man bara hoppas det blir gott. Mumms Mumms.

18/2

Lördag är vad det är idag.
Började dagen med en kläm-ihop-macka, sen bar det av till mor och far och surrade, drack kaffe och hjälpte till lite med dator+kamera. Sen tog jag å Roxi och sparkade vidare runt byn och in hos Torparn för att köpa garn. Min mor ville med ha en poncho så ska ta och sticka en till henne :)
Sen in på ICA för att inhandla kvällens mat och en blomma.
Å nu sitter jag här hemma och funderar på om jag ska börja sticka eller om jag ska duscha. Tror jag ska ta en sparktur till med hunden så hon verkligen får springa av sig idag. :) Tvättar gör jag med. Rackarns vad huslig man kan vara ibland.
Självklart har jag provat den nya telefonens kamera och den kan man inte klaga på. Fast är så tråkigt väder så är inge kul att vara ute å fota, men det tar vi en annan dag.
Ha en super Lördag och ladda inför melodifestivalen. Må det vara bra låtar ikväll, nog för att det tyckte jag att några var förra veckan med. Haha! God eftermiddag!

Då har min Optimus....

....kommit.
Haha vet inte om jag kommer sitta mer med den än min vanliga och datorn kommer finnas för mig ändå :)
Men självklart är det smidigt att kunna ha en telefon som man kan kolla allt på om man behöver.
Dagens göra då....ja, jag vet faktist inte, ska väl gå förbi mor å far nu vid lunch å hjälpa dom lite. 
Sen blir det slappning, imorrn blir det jobb....tog på mig lite extra då det börjar något nytt som kan göra att folk ringer in väldigt mycket.
Men nu ska ja inte sitta vid datorn, nu ska ja ladda över lite musik till min mobil så ja kan ha en bra ringsignal! Haha

Torsdag......

.....och här händer det inte mycket.
En bra jobb dag med mycket jobb. Sen ingen mobil som har kommit heller, sitter fast i Umeå för tillfället. Hoppas den kommer imorrn. Håller mina tummar.
Men nu blir det en promme med hunden så vi sen kan käka lite Mango i lugn och ro!

Lille Nissan...

....har varit på den årliga kollen.
Han gick igenom med två fel. Ett litet som man fixar genom lite smörjolja och ett lite större. Måste ta tag i det lite senare, inte just nu kanske nästa månad, eller till sommaren :) Haha! Behöver inte ombesikta den iaf och det är jag mycket glad över.
Sen efter Åsele drog jag och Roxi med spark hem till mor och far och hälsade på Cheeva, så då fick dom där två filurena leka lite med varann, sen sparka vi hem och skottade snö.
Och nu sitter jag här och funderar på om det kanske är någe bra på tv:n som man kan kika på, det återstår att se. Ingen telefon kom idag heller, så den kommer väl imorrn eller på Fredag. Lika bra, för då har jag nått att göra i helgen med. Hahah.
Ha en super fantastisk Onsdag!

Storkoket....

...är gjort. Blev tre middagar/luncher för två. Skönt att ha lite gjort. Men klockan är inte ens halv två och ja är fädig med det. Betyder det då att man måste ut å gå en sväng till med hunden? -JAPP-
Imorrn eller i helgen blir det storkod av Piroger. Huslig är vad jag försöker vara, men om jag lyckas, ja det får man se :) Hade som hoppats att min telefon hade kommit idag, men inte än så länge. Då får den komma imorrn istället då....haha! Imorrn ska även min lilla pärla ta sig en undersökning, hoppas den går igenom, men men, det får man se imorrn. Oj just ja, Ha en bra alla hjärtans dag, är tydligen den dagen idag! :)

En stycke Poncho...

...är nu klar.
Bilden kanske är lite suddig, men jag är nöjd med resultatet. Får se om jag tar och använder den på Torsdag då jag jobbar, måste bara komma på vad jag ska ha under....haha! :) Så nu måste ett nytt projekt på börjas, så småningom.
Nu blir det till att laga fetaost-soltorkadetomater-biffar. Ska göra och frysa ner så vi har om vi inte orkar laga mat någon dag, vilken kan hända. :) Haha.

Har koll på ALLT!

Min hund har koll på allt som händer ute. :)
Kan vara jag som lärde henne att stå på pallen och titta på rådjuren, men vips så började hon sätta sig. Så nu kikar hon ut så fort nån lämnar huset så sitter hon och tittar! :) Hon är för go den tösabiten!
Mattes älskling!

Hittade denna...

...underbara bild på vk:s sida där man kan skicka in läsar bilder.
Den som tog denna bild har gjort det bra. VILKET FANTASTISK BILD!

Jag önskar jag har turen att vara ute och fick knäppa såna här fina bilder. Kanske man måste börja vara ute mer med andra ord. Men det jag ville säga, är att det är en fantastisk fin bil. En tavlebild....skulle alltså kunna tänka mig att hänga upp denna bild på väggen hemma hos mig. :)

Jag är inte ALLS avis...

...på de som är lediga idag.
Solen skiner och det är typ sådär 6-8 minus. Alltså en såndär PERFEKT dag! Men jag är inte bitter.
Hade egentligen inte kunnat följa med ut ändå eftersom jag snorar som en gris å ögat rinner, men ändå! Haha.
Jag får nöja mig med att sitta här och vara glad och trevlig!


Jag kan bara hoppas att det är såhär fint väder nästa helg. Då ska jag må gott! :) Haha. Men nu tror jag att jag tar och jobbar lite till, har ju knappt gjort en timme. Bara över sju timmar kvar. JIPPPI!

Sitter och lyssnar på....

..Takida och blir helt nostalgisk.
Riktigt bra grupp det där, hade dom varit med i melodifestivalen så hade dom vunnit! :)

Sitter på jobbet och snorar och ögat rinner, alltid lika trevligt att ha en förkylning i kroppen, men det bästa är ju att snart är den borta igen. :) Funderar starkt på att ta ett VARMT bad ikväll när ja kommer hem, om ja hinner innan melodifestivalen. Hoppas hoppas! Annars får det bli imorrn!

Med rinnande öga och snorig näsa ska jag snart få dra på lunch! :)

LG Optimus 2x white....

....är nu beställd.
Snart är ja som alla andra....ska bara byta abonnemang på Telia med. Men får väl bli det jag ska göra nu efter jag bloggat. Rackarns, vad hände? Jag va så emot touch telefoner, men började inse där efter sommaren att jag kommer inte kunna motstå då hela världen köper sådana smartphones. Sen när det även kommer appar som har med jobbet att göra fick jag lite mer panik, att jag inte har en aning om vad dom frågar om.......så nu snart, nästa vecka är ja som alla andra i denna värld. En smartphone användare! Haha........
Förkyld är ja med och jobbar gör ja i helgen. Men skam den som ger sig! JOBBA PÅ!

Emil i Lönneberga....

...är ju så förbaskat skoj.
Vilken författare den där Astrid Lindgren var. Gjort väldigt bra barnböcker och filmer.
Morgonen är räddad, eller va räddad eftersom det snart är slut och min frukost är uppäten. Nyser som en toka idag, vette tusan vad som kommit i min näsa, iofs så har ja lite väl mycket snor eftersom jag använder nässpray. Men nu ska man väl ta och göra någon nytta på sin lediga dag! :)

Ska jag?

Eller ska jag inte?
Det är min stora fråga idag och denna vecka.

Jag är lite sugen på denna....JA jag ska bli en smartphonare jag med! :) Hahha, känns som jag ligger efter i utvecklingen och jag vill med känna mig smart. Men eftersom det är väldigt få i min omkrets som har LG så blir ja mer sugen på det. Så denna vecka funderar jag om det blir denna eller en samsung. Men är mer sugen på denna, men dock är den ett snäpp dyrare. :) Haha.....så detta är svårt!

En tårta...

.....blev ju såklart bakad idag så man kan bjuda både svärföräldrar och mor och far på :)
Snart har man fyllt klart för denna gång, det känns bra! :) Så nu blir det film och sen sängen för imorrn är det dags för jobb igen! :) Ha en super kväll!

Jag lever i en fantastisk by.....

...som har detta precis utanför husknuten plus några 500 meter.
Jag blir helt lyrisk när jag är ute och går och solen lyser och snön glittrar sådär fint. Alltså jag mår så bra utav att känna solens lilla värme börja komma, snön som knastrar under fötterna och få se allt fint. Jag kan inte mer än vara lycklig i dessa stunder. Plus att hunden skuttar så fint omkring i snön. Nu väntar jag bara på att solen ska värma ännu mer så man kan få gräva ner sig i en snöhög och grilla en kläm-ihop-macka och må gott. Men det kommer snart ska ni se. UNDERBART!
Jag är lyckligt lottad som har detta nästan runt husknuten!

Idag är det ingen vanlig dag...

....för idag är det MIN födelsedag! :)
Tycker inte riktigt om å fylla år, man hamnar som i rampljuset då man fylle jämt. Så när jag fyller 30 blir det ingen stor fest utan det blir saftkalas hemma hos mig :) Hahha.
Grattis på jag!
Idag har jag bakat tårta, färgat håret (håller på), ska väl damsuga, ut med hunden och sen bara vara! :) Haha, kanske måste se en film med. Tur jag är ledig idag då får man tid att göra en massa annat konstigt. En symaskin ska jag få köpa mig som födelsedagspresent. Skoj, då kan jag börja sy saker, kuddfodral, kläder? näe men kanske en gardin? hmmm, eller ett påslakan...haha, nä det får man se då. Nu blir det lunch!

Roxi tog och slacktade....

....min ena toffel idag.
Fast det betyder ju enbart att hon är rastlös och den skulden får man ta på sig själv. Men har vart så kallt dessa dagar så man har som inte riktigt velat vara ute å gå. Men ikväll tog vi oss en tur, så nu har hon fått sprungit av sig lite i alla fall. Imorrn blir det mer! :)
Annars är det fotboll som gäller ikväll......wooop wooop!

Dags för en rackabajsare.....

....fick jag igår av mina vänner. :) TACK!
Igår började eftermiddagen med att jag inte vann resechecken (jätte konstigt)
Sen for vi hem till Annso och Bastade. Rackarns så skönt det var. Surrade och drack nån öl, sen skjuts hem till mig för att laga mat m.m Sen ut på MB, en helt okey lördag.
Min fina present "Dags för en rackarbajsare"
Självklart blir det alltid sång när man är med annso och marie. Riktigt mycke sång, då är det tur att Spotify har så man får text m.m. Spotify det är bra skit det! :) Haha.
Idag blir det tvättning, diskning och även en liten runda på ICA för att inhandla lite plus så får hunden en promme idag igen på det viset. Tror iofs att det är varmare idag är igår.
Trevlig Söndag

Är det över -30...

....då är det tur att man har dessa sköna tofflor att ta på sig :)
Idag händer det mycket, men ska först och främst sparka ner på affären å handla lite :) Då får även hunden en liten promme. Sen blir det ner på byn igen för att ta emot liten vinst (hoppas på att vinna 20 tusen resecheck). Sen blir det BASTU för fulla muggar! :)

Aldrig har jag suttit....

....så länge på internet och facebook som ikväll.
Man är oerhört nyfiken vad som händer på sjukstugan i dorotea. Både jag och Mattias sitter och kikar hela tiden. Man är verkligen intresserad om vad som händer.
Det jag inte kan förstå är att hur folk kan bestämma att ta bort akutvården som kan vara avgörande för liv och sedan säga att är man sjuk, då åker man på sjukhus. Kom hit själv och bli akutsjuk och få åka ambulans (om den finns i näreheten, annars blir det bil) minst 15 mil till närmaste sjukhus för att få vård. Ja du.....tänk efter!
Näe usch nu har ja vart arg nog, nu fåre snart bli sängen.

Då har jag gjort ett nytt försök....

....med att göra helg.
Fick in och jobba 3 timmar idag. Men nu försöker jag igen.
Å till lunch blir det lussebullar och te, måste fara å handla, men bilen måste värmas och startas. Må den starta, annars får jag väl sparka ner dit, klä på mig allt var jag har :)

Morgonsömn?

Näe det blev till att kliva upp.
Va så kissnödig när mattias for på jobbet så när ja lix va uppe kunde jag väl kliva upp. Då kanske ja är lika trött ikväll som han! :) 
Idag är det väl runt -30 ute, lite väl friskt för min smak, men jag tog och gjorde upp en brasa, så här ska det njutas idag.....
Jag försöker leka lite med mitt fotoredigeringsprogram, träning ger färdighet, eller? hahahaha

En kul kväll...

...på jobbet.
Skönt att sitta två när det är full omgång. Så kan väl erkänna att det är skoj å jobba med Jesper. :)

Snart blir det kvällen och långhelg. Min största fundering är om jag ska kliva upp tidigt eller sova ut imorrn bitti? :) Haha visst har jag stora problem då?

Men nu spelar jag lite betapet den sista stunden.

Tror att det blev...

...lite kallare idag ute.
Minus 18 står det visst. Men det är ju bara lite friskare luft ute då och som vi bruka säga "mygg fritt".
Sista kvällen med jobb för denna vecka. Så imorrn då ska jag då inte ställa klockan, utan sova tills jag vaknar. :) Kanske då man ska upp tidigt för att mysa framför tv:n medans det är mörkt ute.
Men nu ska hunden få sig lite mat och sen ska jag nog ta något å äta själv.
Ikväll ska även bilen få rastas.

Marry Me...

....med Train får bli kvällens låt.
Ett riktigt grymt band, skön musik.


Annars är Onsdagen snart över och inte fick man någe onsdagsmys inte. Får ta det nästa vecka istället! :)
Stickningen går bra, ena biten är klar så är inne på den andra. Så den är väl klar om en vecka beroende på hur mycket jag orkar sticka i veckan. Sen blir det till att sy ihop den. Hoppas den blir fin, jag håller då mina tummar.

Bejeweled Blitz

Jag är fast i det spelet. Haha!
Man finner det på Facebook framförallt, eftersom jag inte har någon smart telefon så kan ja ej spela det där.
Vet ni att imorrn är det Torsdag. Torsdag då betyder det att det är sista jobb kvällen för denna vecka och dessutom 3 lediga dagar som jag bara ska må gott. Kanske måste ut med hunden några gånger.
Snart fyller jag år. Jag önskar mig en CYKELSADEL. Hör ni det? En gammal sadel för breda rumpor som ska sitta fast på min gamla cykel så man får sig en skön cykeltur till sommaren. :)
Vem är det som kommer med presenter när man fyller år egentligen?
Ja mena, Tomten kommer med julklappar, Påskharen med äggen (vilket är konstigt då ägg kommer från hönan).
hmmmmm...........

RSS 2.0