Bernhard Nordh

Vi ha idag fått hem 13 böcker av honom så här ska de väl börjas läsa så småningom. Kanske får börja när man är till fjälls. 

Sen har jag snabbpysslat, tog bort ljuset jag hade i lyktan, stoppade dit lite kvistar och en ljusslinga och vips så blev de rätt bra. :)

Imorrn om allt går vägen ska jag och Julia ta å gå på varmbad igen. 
Ha en super onsdag kväll allesammans där ute.

Första besöket....

....på badhuset gjorde vi idag. Var varmbad och vi fick sällskap så då måste man passa på. Allt gick kalas bra, tror nog att Julia tyckte de va skönt och roligt. Men inte va hon nå super trött efteråt för hon sov ungefär en timme efter badet. Men nu när hon ätit kvällsmaten så kanske hon sover som en stock hela natten. 

Nu funderar vi på om det ska bli bad Torsdag med eftersom det är sista varmbadet denna höst, sen får vi bada till våren igen. :)

Intensiva dagar.....

.....har de vart med dåligt med mat, vätska och en hel del tårar på det. Fenja blev hastigt dålig så det blev veterinären i Vännäs på Torsdag och Djursjukhuset i Östersund på Fredag. Sen fick Fenja vara kvar där tills idag då vi hämtade hem henne och hon nu mår betydligt bättre än vad hon gjorde i Onsdags. Man tänkte många gånger dessa dagar att "nu äre kört". Tur att de gått bra, jag var inte redo att ta farväl av vår älskade Fenja än. Hon är för ung!

Igår när vi fick ett glatt besked så tänkte jag att nu ska jag ta mig ett vinglas för att fira. Mitt första vinglas på över året, det kändes så busigt att göra det, men gott var det. Å så gott det är med ett bra rött vin. Men endast ett glas!

Igår fick vi även med en snygg gunghäst med oss hem från Julias farmor och farfar. Så nu när hon är redo ska hon självklart få använda den.

Ibland när Julia sover där mitt på dagen så bruka jag hinna pyssla lite, sen efter några gånger med pyssel så blir de klart. Så dessa tre armband är nu klara och det känns bra, då kan jag börja på några nya som sedan blir klara om x antal veckor.


Det har blivit några mil dessa dagar, men vad gör man inte för sitt älskade husdjur? Men nu är ordningen återställd hemma så här ska ätas varmamackor och bara ta det lugnt resten av kvällen. :)

Nageltrång.....

.....va är de för påhitt?
Att ett sånt litet sår kan ställa till det så mycket. 

Jag har fått det på mittentån så har inte kunnat springa som jag hade tänkt denna vecka. Promenad går hyfsat bra.
Vad heter egentligen alla tår? Stortån och lilltån kan jag. Men vad heter dom emellan? 

Jag ska slänga på en vadd med sprit på tån så brukar de ge med sig på nån dag. Mitt husmorstips. :)

D-vitamin säsongen.....

......är nu här.
Ni tar väl era D-vitaminer nu under vintern! (När man inte läser så noga så har vi nu upptäckt att en av dessa är från 60år, haha så tokigt det kan bli, men då får jag ge bort den istället och köpa en ny)

Vi har valt både citronsmak och jordgubbssmak.

Vackert med dimma är det med så här bjuds på två bilder från dagen.

 

En vacker hund...

.....på en härligt solig höstpromenad. 


Blev både fika hos Eliasson och hos mor och far. Man hinner mycket på en söndag! 

En helt vanlig....

.....fredag mitt i oktober. 

Jag och Julia följde med pappan i huset på lite eftermiddags motion. 😄 




En kort tur blev det innan regnet kom, ingen fågel eller svamp. 😄 

3 mån vaccinationen!

Idag var jag och Julia ner till BVC och kollade vikt och längd. Hon fick även två sprutor i bena eftersom det va dags för vaccination. Allt gick kalas bra, hon grät lite efteråt men med lite tröst och mat så va hon glad igen. 😄 


Eftersom det gick så bra ska vi fira med äppelpaj ikväll. Mumms!

Idag såg man inte många...

....meter framför sig när man var ute. Men vackert är det ändå, även om dimman ligger över Dorotea. 



Var även ut på min andra löprunda på länge och det gick sakta men säkert och jobbigt var det, men de ska de ju va nu ett tag, tills de känns lättare. Kanske om sådär 20 gånger. :)

Trevlig Måndag, nu ska jänta ha käk!

2015-10-11

Äntligen sover Julia i vagnen en längre stund ute, sover ungefär 2-3 timmar från 10-11 tiden och det känns bra. Tror de måste vara den otroligt härliga luften ute nu, att de är kallt och friskt. :)

Igår tog jag å bakade lite bröd, en yoghurt limpa och lite fröknäcke så jag klarar mig en vecka eller två iaf. Mumms!

Har även shoppat lite nya lyktor som jag är riktigt nöjd med. Nu när hösten är kommen och det blir mörkt på kvällarna så är de mysigt att få tända sig ett ljus eller två. :)


Ha en mys söndag!

Dagarna i Skaalma....

.....är nu över och vi sitter nu hemma i huset och inväntar morgondagen då de blir höststäd på gården samt göra iordning bilarna för vintern. :)

Bjuder på två vackra bilder från morgonen.


Dag 3 i ingemansland!

Tänk vad underbart det är att vistas i denna fantastiska miljö. I love it! 






Våra fantastiska underbara hundar tog och poserade vackert så självklart var jag framme med kameran. 

Igår tog vi prommen till Norge och tillbaks medans M va ut å lufta bössan (ingen fågel) och kom hem med ett otroligt vackert renhorn som han hittat.



En helt vanlig dag i Skaalma....

......med fantastiskt väder.










En helt okej dag! :)






Första löpturen på.....

.....x antal månader gjorde jag i Torsdags. Det gick sakta och säkert från Ica i Borgafjäll hem till stugan. Kändes hyfsat bra och träningsvärken infann sig två timmar efter turen. En härlig känsla om man frågar mig! :)

Idag ska jag på dop, det gick nästan som planerat. Jag hade bokat "ringbilen" redan i Onsdags för att vara säker på att allt va klart till Lördag. (Måste åka taxi till Åsele för att sedan ta bussen vidare mot Umeå. Så är det här i glesbygden) 
Väl nere på busstationen i Dorotea så dyker det aldrig upp någon taxi, utan den bokningen hade tydligen hamnat på villovägar. 
Men inte deppar man ihop för det, allt löser sig på något vis så nu sitter jag i en bil påväg till Umeå. Fick åka med Maries lillebror.

Det gäller att planera när man reser med barn och det gäller att snabbt kunna ändra sina planer. Denna gången gick de bra, men Länstrafiken i Västerbotten har en mindre nöjd kund. 

RSS 2.0