Kvällens låt blir...

....ett bidrag från melodifestivalen som jag tyckte va bra!

Har blivit med jacka....

....helt appropå ingenting. Har länge velat haft min brors jacka som jag råkade prova en dag för två år sen. Sen ha ja glömt bort det men då idag när han kom hem så fråga han om ja ville köpa den. Vilket ja inte är så sugen på då den har några år på nacken, men tydligen så fick ja den då han säger att den hänger i hallen! :)
Jippi, den är ju super snygg!
Min gamla nya jacka!

28:e Februari....

....och sista dagen på denna månad!
Jobbar 3 timmar idag. Känns helt ok! Har redan vart ute i Avaträsk och städat ur köksluckorna, så det som ska göras sen är att dammsuga och torka golv! :) Önska ja kunde vara ledig en hel dag så man fick göra allt sånt där på än gång. Jobbar ja känner ja mig bara stressad. Dock är ju det bra å jobba, annars kommer ja inte klara av månaden som kommer om man inte får några pengar! :)

Söndagen har vart...

...helt okey! Va ut till Avaträsk å fixade lite lite å sen ut på skidorna. Tänkte ja skulle åka en timme å ena hållet och sen vända. Det gick förvånansvärt bra faktist. Fick mig en pause på en kvart med innan ja skulle skida tillbaka. Skönt! Men Roxi mår nog bra efter att ha sprungit en jäkla massa! :)
Vår/vintern är verkligen helt underbar när det är soligt å fint! :)

En mil på skidor.....

.....och solen den lös fantastiskt fint! :) Här kommer bilderna från gårdagens skidtur!
Idag vet jag dock inte vad ja ska hitta på. Tänkte nog dra ut till Avaträsk å kika läget å se om ja måste måla en gång till. Å sen efter lunch dra ut på skidorna igen! :)

Blodpudding + vin....

...är vad som står på listan ikväll! Fredagsmys med andra ord! Haha!
Först ska ja ut å promenera med Roxi i 6km minst å sen blir det blodpudding å vin å soft! :) 
Imorrn blir det målning om det är dåligt väder och en skidtur om det är bra väder......VI båda måste rastas!

Det är något som inte stämmer....

....med min hals. Vaknar å är sjukt torr i halsen å kan knappt svälja. Men efter ett tag så går det bra. Undra va det kan vara. Måste googla! Ja mena inte kan man gå runt med en torr hals som gör halvont på morgonen. Haha!
Idag har jag ett fullt schema!

2 dagar, blev 3 dagar...

....och det firar vi med denna låt!
Imorrn ska jag skriva kontrakt och tvätta av väggarna så det går att måla på lördag! :) Förhoppningsvis så får jag göra det imorrn, ska höra med DoroteaHus hur det ser ut. :)
Mycket som händer just nu! Love it!

2 dagar...

...med jobb och jag kan verkligen inte klaga! Känns underbart att jobba av sig lite. Så igår när jag sparkade hem från jobbet så höll solen att på gå ner. Det är en känsla av att det blir bara ljusare å ljusare! Älskar det!
Annars så händer det inte så mycket, har blivit avaträsk bo och ska skriva kontrakt på fredag och måla om i helgen så det är klart tills ja ska flytta in på Tisdag. Så det enda ja ska köpa mig är en rejäl soffa och en rejäl säng! Det är ett måste! Sen kommer ja må som kungen i vattnet. Dessutom ett fast jobb hade vart skoj, men går inte det så får ja hoppas att ja få jobba rätt mycket lite här å var så ja klarar mig varje månad! :)
Nu ska ja dricka upp min varma möjlk för halsen och sen göra mig iordning för att sparka till jobbet!
GODMORGON!

Halsen är torr...

....och jag försöker få den att må bättre med en massa vätska! :)
Tror att våran kära gran är rätt död! Men det va ju två månader sen julen va så det är väl helt klart förståeligt! :)

Tisdag!

Tror bestämt att det är Tisdag idag. :)
Vad händer på en Tisdag i Tinas liv? Jo det ska jag berätta för er.....inte mycket!
Satt å funderade på om ja kunde göra nått skolarbete, men det blir svårt då jag redan gjort det som ska lämnas in innan april å resten behöver jag saker till att göra! haha!
Men en promenar har vi hunnit med jag å Roxi och ännu en måste det bli idag då jag ska gå cirka 7km per dag resten av februari, annars klarar jag inte mitt mål. Å det ska ja tametusan ta å göra!
Ska iaf åka ut till Avaträsk och kolla in den lägenheten/pensionärshuset igen för att bestämma mig om jag verkligen ska ta den eller ej. Billig hyra iaf. Räknat att sammanlagt går den väl på 3000kr i månaden! :)
Å det borde jag få in genom jobb och sånt. Haha! Ska bli skönt med eget så man slipper känna sig som 18!
Nu är det då snart lunch! Mumms!

Vem behöver en karl....

....när man kan fixa bilen själv?! :) haha
Det är tur man kan göra en sjukt massa själv, annars hade man stått helt tom i bollen och ropat efter hjälp hela tiden. Men är man uppvuxen av mina föräldrar då kan man själv! :) haha!

Att få en sån här....

....underbar bild när man själv sitter inne och lyssnar på något spännande och intressant är ändå lite fusk. :)
Men annars har helgen varit helt fantastisk intressant och spännande och framför allt helt rolig! :) haha!
Skönt att sitta på tåget hemmåt iaf och hoppas på en massa jobb till veckan som kommer nu då. Mycket roligare än att sitta hemma å uggla. Har dock några kilometer att hämta in och måste vandra eller löpa eller simma eller åka skidor minst 6km varje dag....jäklar ja ska fasen klara 150km på 28 dagar!! :)

HPB

Det är mig en bra kurs. Jäklar vad intressant det är. Om jag å sjukvården kunde samarbeta så hade jag gjort en sån på alla människor varje år så dom vet hur det ligger till med deras hälsa :) Haha! 
Men med andra ord så går dagarna sjukt snabbt när man pluggar. Imorrn är det Söndag å då blire tåget uppåt igen, vilket känns rätt skönt eftersom jag hoppas på att en liten filur ska ringa å säga att ja får börja jobba!
Men ikväll blir det tacos å mys med Åsa och hennes kompis!

Snowmobile gangster!


On the road again.....

....on the road again. :) Ja mycket för å nackdelar med det, men just nu bara för. Haha. Sitter för tillfället på Arlanda och lyckades slå fel kod till internet 2 gånger innan jag tog telefonen å ringde hemåt för att kika upp vad jag hade för kod. använder mitt egna internet för lite, inge bra! Haha. Men i alla fall så har det gått bra hittills. Lite nötter, en yoggi och ramlösa + en choklad så kan ja nog sitta här i två timmar till!
Imorrn börjar vi inte förrän klockan tio, så man kan som säga att man får lite sovmorgon. Jag hoppas då denna helg går fort och att jag lär mig en massa. Läst igenom boken vi ska ha läst och tydligen så minskar vårt skelettsstarkhet med 1 % om man är kvinna över 40. Inte allt för lovande. Men är man fysiskt aktiv så är det lugnt! :) Mer spännande saker kommer nog imorrn. Jag längtar!

Dorotea-Umeå-Arlanda-Göteborg

Så ska jag bege mig idag. Åker nu från dorotea kring elva tiden till Umeå för att sedan vid fyra ta flyget ner till arlanda där jag ska byta flyg vid åtta ikväll till Göteborg och landvettern. Framme runt nio ikväll och sen ska ja hitta mig in till stan och sen hem till Åsa. Kommer bli ett äventyr i sig. Haha för känner man mig så villar jag lätt bort mig.
Men ska börja med att ta mig till bussstationen här hemma först. :)
Uppdateringar om helgens plugg kommer garanterat att infinna sig här i bloggen! Har ju datorn med mig såklart!

Projekt 2....

...är nu fixat! Från och med Torsdag den 3 Mars och våren framåt, inga datum bestämt, men ska försöka göra bort det så snabbt som möjligt på 6 veckor! :) Känns bra att man har det klart för sig iaf. Kommunen kommer bli ett glatt gäng! Haha!
Snart efter lunchen ska jag övervinna vädret och ta mig en promme på 5km, måste ut å röra på mig nu, ligger efter om jag ska hinna 150km i februari :) haha! Men alla där ute i världen får ha en super bra Onsdag, för det ska jag ha! Å imorrn ska jag börja mitt resande igen!

Ett stycke möte bokat....

...idag med kommunens friskvårdsansvarige. Känns bra om jag kan börja med mitt projekt 2 väldigt snart så det blir klart. Efter det kommer det kännas bra då man ändå har rätt mycket nya saker varje helg. :)
Idag snöar det ute och det är ju fantastiskt, men lite jobbigt att det är kallt. Men med lite varma kläder och en promenad så ska det nog gå å motionera idag med. Haha!
Har ju vart kallt nu i några dagar så man inte velat gått ut å gå, men idag då jäklar!
en gammal bild från förra året då det va snorkallt!

BH-lös

Det har då jag vart idag. Glömde totalt att ta på mig BH:n när jag gick upp ur sängen i morse. Haha, ibland blir det sådär tokigt i mitt liv :) haha!
Jag bruka vandra utan när ja är ledig, jag har ju turen att inte ha så störa bröst som hänger å slår en i ansiktet när man springer. Men får väl vänta tills ja får barn, då får ja väl platta å fula hängande bröst. Men då är ja ju mamma, då behöver man inte vara sådär super snygg! :) haha!

Två dagar....

....med jobb är inte helt fullt dåligt. Fasen va skoj det är på dagis. Tyckor om barn, bara dom inte skriker och gnäller! :) haha! Men i alla fulla fall så har det vart en bra dag. Imorrn vet ja inte om ja jobbar eller är ledig, lika spännande varje dag att inte veta, förhoppningsvis har det löst sig med det....men det återstår att se.
På Torsdag tar jag mina väskor och reser söderöver under helgen då det består av "Hälsoprofilbedömning"! Ska bli mycket intressant! Längtar faktist!
Nu blir det KÖTTSOPPA!

Äntligen Måndag!

Fick nys om denna låt igen igår. Hade tydligen rekomenderat den för längesen då alla ogillar måndag. :) Men här har ni låten. Haha! Nu ser jag ljuset ännu starkare än någonsin!

Glad hjärt dag allesammans!

Jag har aldrig vart nån romatiker, men nångång ska ja bli, men den dagen är långt fram.
Idag är det -28 här och då brukar vi säga att det är myggfritt!
Så ha en toppen dag allesammans, själv ska ja sparka till jobbet snart, tur ja slutar halv två så man hinner göra annat på dagen med. Hihi.
Kram allesammans!

Något blev fel....

...när vi skulle ut å åka skidor i solen. Hör ni att solen skulle vara framme, iaf enligt YR! Hmm vi som ändå ser att det snöar utanför men tänker att solen kan finnas uppe i sagatun ändå, vi kör bilen dit. Dock ingen sol, men snö, tar på oss skidorna och släpper hundarna och tar å skidar iväg i snöstormen.
Man kan som säga att ja ha vart å rasta föräldrarna och hundarna idag. Haha! 4km blev det dock bara då det blåste lite lite för mycket på fjället. Men när solen börjar komma fram och det bli varmt, blir det längre turer på skidorna. :)

Jag litar på yr.no....

...det är min väder sida det. Visar ofta att det ska vara sol. :) haha! Idag visa dom att det ska va sol i Dorotea. Hmm, konstigt nog snöar det, eller börjar avta nu. Å börjar se lite ljusare ut med. Jag tror fortfarande att solen kommer att komma fram. Utan tvekan. För vi ska upp å åka skidor idag är det bestämt. På blajkfjälle, å där ska det med va sol plus lite moln, men bara solen är framme lite granna! :) haha!
Länge kvar iofs, tre timmar, å då har ju solen garanterat komme fram, är inte en orolig. Eller?
Välkommen sol!

We are....

....the champions......!
Detta får bli dagens låt.....för ibland ska man kämpa....kämpa å kämpa ännu hårdare, men ibland orkar man inte kämpa som man skulle gjort! Ibland skiter man bara i det hela! Hmmmm.......

Roxi på äventyr!

Idag tog vi och tog på oss kängorna och ut i skoterspåret igen för en promenad. Denna gång tog vi ett annat då det är helg å då är folket ute å rör på sig. För att vara ensamma så gick vi mot Kronohöffersvägen och tog spåret mot Bergvatten sjön. Solen skulle lysa, men då inte kom den fram bakom molnen. Men det är helt ok, för ut tog vi oss ändå! :)
Helt okey dag med många tankar som springer i huvudet. Ska jag göra det, eller inte. Det får vi se på Måndag då jag ska ta mig en tripp å kika på lägenheten om jag inte jobbar, då blir det svårt. Men vore skönt å få bo själv utan att känna sig som nyfylda 18 år. Haha! Sjukt det där.

Det gick inte vägen....

...på melodikrysset idag. Ha tre fel. Vet inte svaren och det är lite halv jobbigt då ja inte har en aning, dom borde göra det lite lättare! :) haha!
Idag blev det ingen skidtur uppe i Sagatun, men kanske imorrn om ja har tur, får bli en lång promme med hunden istället. :) Men det går ju lika bra det. Tar på mig stegräknaren och går. :) Haha!
Ha en super bra Lördag allesammans!

Dagens roliga bild!

Ibland när man inte vet vad man ska skriva så gör man sånt här istället! :)
Igår va en dålig dag, idag är en bra dag....en fantastisk dag då man bara ha lett å mått bra på jobbet. Lovely. Kanske är så att jag ska jobba bland folk så jag kan dela med mig av min glädje till folket å få en massa tillbaka! :) Det gillar jag skarpt!
Älskar er mina vänner! Ni gör mitt liv fantastiskt! haha!

Blood!

Idag är det Fredag åter igen och det känns riktigt bra. Ska få jobba idag och det mår man bara bra av ibland! :)
Nästa helg befinner jag mig i skolbänken igen 100mil bort, känns lite jobbigt att åka så långt, men det är lugnt, trivs i skolan, vi gör ju bara en massa skoj hela tiden nästan. Haha! Bjuder idag på en skön låt från en film, kommer dock inte ihåg vilken film det va...jo, det va från "It´s kind of a funny story"!

Ibland har man lite tråkigt....

...å då händer det att man leker lite med webcamerna och tar nån bild å gör om.....detta är resultatet idag!

Talking pedometer....

....fick jag i present av mig mor å far, vilket ja visste om :)
Så idag skulle jag ta å testa den. Först mätte ja min steglängd så jag får ut hur långt jag gått via hur många steg jag gick. Plus att den mäter hur många kalorier man gör av med. haha
Tror det är lite fel på min stegräknare, så måste som mäta om hur det ska vara.....haha
Steg: 7635
Km: 4.77
Kalorier: 294
Hunden har ju sprungit betydligt mer än vad jag har gjort, men tur hon mår bra. :)

If you got the money!

Grym låt! :)

Äggmackor....

...det är grejer det! :)
Idag har ja en ledig dag från jobb, ska få jobba imorrn igen å känna på Fredagsruschen tyckte chefen. :) Haha! Men men kan ju inte mer än gå lite fel!
Så idag har ja gjort två uppgifter till skolan och sorterat papper så nu har ja lite mer koll på mina saker. Funderar även på om ja ska ta å skaffa lägenhet nu. Dock finns det bara en billig i Avaträsk, ska man bli avaträsk bo? Tar ju inte så lång tid att cykla in till Dorotea å dessutom har ja ju bil i värsta fall :) Skida in på vintern. Haha!
Äsch tål att tänkas på då ja blir lite tokig av att bo hemma!

127 Hours

Den filmen blev det igår. För ni som inte vet vad den handlar om ska jag sammanfatta den snabbt här:
Det handlar om en kille som fastnar med handen i en sten
och gör allt för att överleva. När han har
suttit fast i x antal dagar utan vatten och mat så tänker
han tanken att skära av sig armen........

Jag tyckte filmen va sådär. Alltså att han gjorde allt för att överleva va ju faktist helt sjukt.
Sann berättelse så defenetivt värd att se!

Två tokar + vin/öl = Fantastiskt skoj!

Jag och Marie kan bara ha skoj när vi umgås! :)
Marie å jag från helgen :)

Siffror fulla huvudet....

....har jag idag. Och kommer jag ha när jag somnar inatt! :) Mycket att lära, men skoj tyckte jag att det va. Haha!
Man lär sig så länge man lever, å lära sig ett nytt yrke på det är ju bara ett plus i kanten! Så imorrn ska ja dit igen och upptäcka ännu mer. Å lära mig mer, å mer å mer å mer å mer! :)
Ikväll blir det iaf inget som heter träning, förutom en promme med hunden. För sen blir det film. Å hör å häpna så är de ju för tusan Onsdag imorrn å då är det halvlek.....
Men andra ord så kan jag meddela att idag va det en bra dag!

Kaffe och kaka....

...får man av mor å far såhär på min dag! :) Mumms så gott det ska bli!
Annars idag ha det jobbats å sen spelats badminton (jag förlorade totalt) Men lika glad är jag för det :)

Grattis på jag!

idag fyller jag hela 27 år.

Skoter hela dagen....

...ha det vart idag. Fantastiskt skoj va det att köra lite med. Lite annat å köra denna mot dom man kört när man jobbat! :) Haha. Men vi for ut vid halv elva kanske klockan va och stannade och käkade och sen bar det iväg hemåt (det va då jag fick ta över körandet). Halv fyra va vi hemma. En hel dag med skoter. :)
Såhär går det när chauffören ska ut å leka lite, han fastnar. Självklart
måste man ta upp kameran det första man gör. :)

150km på 28 dagar...

.....ska jag gå, löpa eller simma. Än så länge ser det lovande ut. Förra månaden klarade jag det inte. Men denna månad ska ja då jäklar i mig göra det. Så har startat starkt i alla fall.
Är inte speciellt fint väder ute, men det snöar så då blir man glad för det. :)
Idag är det iaf Dorotea firande på byn med godisregn å tipsrunda m.m. Ska dra ner dit en sväng senare vid ett tiden då det är "Veteran Hockey" vid två. :) Sen ikväll ska jag ut å kolla läget på Hotellet, få se om man träffar lite roligt folk. Brukar kunna göra det!
Men nu ska jag efterlyssna på melodikrysset och sen lunch!

Mårtenssons motto.....

...lyder: Så länge det inte är grönt så går det att äta! (alltså inget mögel på även om utgångsdatumet ha gått ut för länge länge sedan)

Ikväll blir det tacopizza.....:)

Hyra film på macken....

...det va inte igår. Men den smarta idén kom Marie på. Å jag gillar den skarpt. Va super duper längesen jag hyrde film på macken. Nu för tiden ser man dom ju på datorn eller liknande. Men inte ikväll!
8 km avklarat idag och då kan man med gott samvete ta bilen ikväll :)
Tror att promenera är min nya stora passion. Älskar verkligen att va ute å gå.

Underbara Fredag....

....är så välkommen! :)
Idag är det då Fredag och händer inte så mycket här i mitt liv. Sitter å väntar på att man ska få en mall om det från förra helgen så man kan göra sitt arbete. Får se när den kommer, har som redan gjort det egentligen, men ska göra om det så det blir snyggare. :)
Annars blir det som vanligt, ska tvätta lite, snart ut på morgonens promenad (kommer lämna ena hunden hemma) och sen blir det till att försöka besöka arbetsförmedlingen, eller ja ringer nog dit. Sen ut på systemet för att inhandla nå vin och så. :) -mumms-
Har även hunnit med några parti Betapet, vilket jag bara förlorar i.....morr....lägger alltid bort mig på slutet. Vette tusan varför ja gör så....haha!
Nä här kan man inte sitta, för idag kommer Annso och Marie hit till byn.....Jippppppi! Weeeehhoooooooo!

Produktiv dag?

Det kan man nästan säga att jag haft, det har iaf tvättas två maskiner tvätt eftersom jag tyckte det behövdes. Så man ha nå rent till helgen då det ska bli utgång för första gången på SJUKT länge. Sen ha det läst lite om "starta eget" och sen även diskas. Snart är det min tur att laga mat denna vecka och då blir det majsplättar.
Det fann jag i "Billiga veckan" från Ica så det måste provas. :)
"bild från Ica´s hemsida"

Att ha en hund...

....som drar och en som vill nosa på allt när man är ute å går en promenad, är inte lätt.
Jag blir lika irriterad på den som drar, men ändå så ska hon med när ja går ut för annars tycker ja synd om na som måste va hemma själv. :)
Imorrn är det fredag och då har ytterligare en vecka gått.....UNDERBART!

Första skidturen med hunden....

...och det gick över förväntan bra.
Idag har det vart strålande sol ute (lite moln iofs), men tyckte att ja borde ut å göra nått så man får se sol ljuset och få i sig lite D-vitaminer som gör oss gladare. :) Så i alla fulla fall så tog jag och lastade in skidorna, hunden och stavarna i bilen för att åka mot hökberget å pakera bilen där och sedan ta mig en tur......
Fantastiskt väder....glömde jag säga det eller?! Fantastiskt!
(ibland tar det även tvästopp!)


Kan då absolut inte klaga på vädret denna dag! :)
Så nu blir det lite lugnt för att sedan inta yoga mattan och lite övningar!

Besikta bilen gör vi varje år, men....

.....varför besiktar vi inte oss själva varje år? 
Det värdefullaste vi har är ju våran kropp, mår inte den bra mår inte vi bra. Så min undran är varför vi inte får ett papper från sjukan om att nu är det dags för att besikta dig. Tänk vad man kan få reda på som man måste veta för att må bra. Försök ändra dina matvanor, gå ner 2 kilo i vikt så slipper du din sömnapne och sover bättre på nätterna. Du måste nog kolla upp din stress, inte bra för dig. 
Tänk vad mycket man kan få reda på och hur bra vi alla människor skulle må! :)
Detta var enbart en tanke från min sida.........men tål att tänkas på!

working....

....8-4 idag och det va underbart! :) Att få jobba ibland tycker jag är super skoj. Underbara barn! Haha.
Imorrn ska ja upp tidigt å besikta bilen som jag hoppas hoppas går igenom. Ska enbart tänka bra tankar om att den ska göra det för då kommer den kanske göra det. Hmm....aja men i alla fulla fall så är det halvlek imorrn!

RSS 2.0